základní část, 12. kolo
07.11.2015 18:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 1:4

Twente zase nedokázalo zahrát dobře v obraně a v souboji s tabulkově vyrovnaným konkurentem padlo ostudně o tři branky. Heerenveen naopak potvrdil vzestup pod vedením nového trenéra Foppeho de Haana a posunul se už blíže středu tabulky. Předvedl možná nejlepší výkon v sezóně.

Hosté vstoupili do utkání přímo parádně. Už v 6. minutě Cavlan z vápna levačkou trefil pouze vzdálenější tyčku, ale k dorážce se dostal nikým nehlídaný Slagveer, který pohodlně zakončil. Nicméně o pár minut později mohlo být srovnáno. Rozhodčí Kamphuis nařídil ve prospěch domácích trošku přísnou penaltu za faul Bijkera na Agyeponga.

Jenže Ziyech, dosavadní lídr enschedeského klubu, šancí pohrdl a střelu poslal pouze vedle brány. Pět minut před obrátkou naopak fríský celek navýšil vedení. Larsson poslal centr ze standardky někam na hranici vápna, kde brankářovi Drommelovi míč vypadl z rukavic, a dorážející Otigba si již poradit dokázal.

I když de Haan svoje mužstvo už před utkáním varoval, že na Ziyecha si bude muset dát obrovský pozor, právě Maročan v 64. minutě snížil a zdramatizoval tohle střetnutí. Jeho pumelice levačkou, mířící přesně do šibenice, byla pro gólmana Muldera vlastně nechytatelná. O vítězi se tak vlastně rozhodovalo až v závěru utkání.

A lépe ho zvládl Heerenveen. Andersen, který očekávaně nastoupil na pozici stopera a měl zpevnit zadní linie Twente, neprožil úplně povedený premiérový start do této sezóny, neboť v 78. minutě se po skrumáži balón odrazil od něj do vlastní sítě. Tři body pak hostům čtyři minuty před koncem pečetil Larsson střelou ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 popř. 2:2

02

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1. V následujících 3 zápasech doma musí Twente urvat min. 7 bodíku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele