základní část, 5. kolo
12.09.2015 19:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 2:2

Twente předvedlo poprvé v sezóně takový výkon, jaký se od jeho kvalitního kádru čeká a v domácím prostředí sehrálo vyrovnanou partii s dosud suverénním Ajaxem. Ten poprvé v sezóně inkasoval i ztratil body, nakonec mohl být rád alespoň za bod po remíze 2:2. Domácí celek vedl senzačně 2:0, ovšem soupeř nakonec dokázal v závěrečné půlhodině srovnat. Ajax si se třinácti body na kontě udrží vedení v Eredivisii i po pátém kole.

Enschede těsně před reprezentační pauzou vyměnilo trenéry a rozhodně to byl pozitivní impuls, na první výhru v novém ročníku však stále čeká. V tuto chvíli je se dvěma body na šestnácté pozici. Do první šance tohoto utkání se dostali hosté po necelých deseti minutách hry, kdy se do míče z hranice pokutového území opřel Bazoer a jen těsně minul horní tyčku. Nicméně skóre zápasu otevřeli domácí přesně po dvacet minutách.

Hakim Ziyech zahrál rohový kop z levé strany překvapivě po zemi do volného prostoru a nikým nehlídaný Felipe Gutiérrez vypálil z deseti metrů přímo pod horní tyčku, reprezentační brankář Cillessen byl naprosto bez šance. V dalších minutách měl herně lehce navrch Ajax, do poločasové přestávky však zahrozil pouze jednou. Ve 38. minutě centroval od rohového praporku Nemanja Gudelj na hlavu Veltaman, ten však mířil těsně vedle pravé tyče.

Twente zvýšilo své vedení zhruba pět minut po změně stran. Gudelj totiž zahrál v pokutovém území rukou, obdržel za tento zákrok žlutou kartu a míč na penaltový puntík si postavil Ziyech. Ten zvolil "panenkovské" zakončení dloubákem doprostřed branky a Cillessen se pouze hnul k levé tyči - 2:0. Ihned na to vychytal domácí strážce Drommel fantastickým způsobem Klaassena, následně pálil z osmnácti metrů mimo tři tyče Gudelj.

Amsterdamskému výběru svitla naděje na bodový zisk v 65. minutě, kdy si po pasu Bazoera z pravé strany naběhl za obranu Viktor Fischer a ve skluzu dopravil balón k pravé tyčce. Ajax následně zvýšil svou aktivitu a na konečných 2:2 srovnal v 83. minutě taktéž z penalty. Minutu před tím fauloval brankář Drommel rozběhnutého Sanoga a dostal žlutou kartu, nařízený pokutový kop proměnil Gudelj střelou k levé tyči. Drommel sice vystihl směr střely, na balón již ale nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele