základní část, 22. kolo
07.02.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - NEC Nijmegen 1:1

Fotbalisté De Graafschapu odehráli s Nijmegenem velmi dobré utkání a rozešli se s ním smírně po nerozhodném výsledku 1:1, i když dlouhou dobu sahali po vítězství. Jejich třetí tříbodový zisk v domácím prostředí v roce 2016 jim nejprve zkomplikovalo vyloučení Karima Tarfiho už ve 47. minutě a následná vyrovnávací trefa Marcela Ritzmaiera necelou čtvrthodinu před koncem. NEC se v tabulce nachází na páté pozici s pětatřiceti body.

Domácí výběr je sice stále poslední osmnáctý s dvanácti body, ale jeho ztráta na předposlední Cambuur se smrskla na pouhý jeden bod. Do první vážnější možnosti se dostali hosté v 9. minutě. Po velkém závaru v pokutovém území tvrdě vypálil Breinburg a brankář Jurjus vyrazil míč před sebe. Breinburg se poté dostal i k dorážce hlavou, avšak domácí strážce tentokráte balón skvěle lapil do rukavic.

De Graafschap se dostal z ničeho nic do vedení o dvě minuty později, kdy se prosadil Andrew Driver. Po chybě defenzívy NEC se dostal k balónu na levé straně Peters. Brankář Jones ho nedokázal vyrazit do bezpečí a ten následně propadl na zadní tyč k volnému Driverovi, který ho zblízka napálil do sítě. Domácí celek mohl zvýšit vedení zhruba deset minut před přestávkou, kdy po střílené přihrávce Peterse tečoval obránce Kane balón těsně vedle tyče.

BV si další obrovskou možnost vytvořilo hned v první minutě druhého poločasu. K odraženému balónu se dostal Vermeij a brankář Jones se musel vytasit s parádním zákrokem, Vermeij poté z dorážky zamířil těsně vedle. Nicméně o minutu později se dopustil surové hry Tarfi, který bez možnosti hrát míčem ostře atakoval nově příchozího Santose a po zásluze byl přímo vyloučen. Nijmegen od této chvíle ožil a tlačil se do zakončení.

V 54. minutě se opět do velké příležitosti dostal Breinburg, který z ostrého úhlu zamířil jen do vzdálenější tyče. Hostům se nakonec podařilo vyrovnat v 78. minutě. Po dlouhém přímém volném kopu z levé strany a následném sklepnutí od Santose nepropálil Jurjuse rozběhnutý Foor, avšak dorážející Ritzmaier už měl snadnou úlohu. V závěrečné desetiminutovce mohl převrhnout misky van na stranu NEC Limbombe, jenže nejprve mířil mimo a poté jeho pokus z hranice šestnáctky vytěsnil Jurjus na rohový kop, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele