základní část, 4. kolo
30.08.2015 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Roda JC 0:1

Fotbalisté Alkmaaru po úspěšném postupu do základní skupiny Evropské ligy přes rumunskou Astru nezvládli další domácí duel s nováčkem z Rody a podlehli mu v poměru 0:1, ve čtyřech dosavadních zápasech Eredivisie tak stále čekají na první vítězství a s pouhými dvěma body se nacházejí až na čtrnáctém místě tabulky. Naopak Kerkrade zatím překvapuje nejvyšší soutěž a po třech vítězstvích je s devíti body na čtvrtém místě.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a už ve 4. minutě se dostali do první vážnější příležitosti. V pokutovém území se dostal k balónu Gyasi a vypálil ze sedmi metrů, jeho tvrdou ránu doprostřed branky dokázal gólman Rochet vyrazit. AZ se poprvé ozvalo po necelých dvaceti minutách hry, kdy technicky po zemi vypálil dos Santos a jeho přízemní pokus minul o decimetry vzdálenější tyčku. Roda znovu zahrozila ve 24. minutě.

Po přihrávce do pokutového území a následné zpětné narážečce vypálil z první nabíhající van Peppen a horní tyčku minul zhruba z dvanácti metrů o dobré dva metry. Hosté vsítili jediný gól zápasu o dvanáct minut později, kdy se trefil Rostyn Griffiths. Ten se po rohovém kopu z levé strany uvolnil na hranici brankového území, defenzíva Alkmaaru na něj dočista zapomněla a Griffiths pohodlně hlavou poslal balón ke vzdálenější tyčce.

Roda byla aktivnější i po změně stran co se týče šancí, hru tvořilo především AZ. Deset minut po přestávce se po nahrávce z levé strany snažil ve skluzu zakončit Faik, ovšem gólman Rochet byl u balónu dříve. Přesně po hodině hry měl na kopačce vyrovnání Mühren, nicméně ten po přihrávce z pravé strany od Huppertse v jasné pozici vůbec netrefil balón. Ve zbývajících minutách měli domácí mírný tlak, dostali se však do jediné vážnější možnosti.

Zhruba čtvrthodiny před koncem se po centru z levého křídla probojoval k hlavičce Henriksen, nicméně hostující svatyni zhruba o půl metru přestřelil. Alkmaar se pokusí přerušit ligovou krizi po reprezentační přestávce na půdě nováčka z De Graafschapu a už nutně potřebuje zvítězit, jeho příští protivník prozatím nezískal ani bod. Roda se v domácím prostředí utká v dalším nováčkovském souboji s Nijmegenem.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chce se mi brečet :'(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele