základní část, 4. kolo
30.08.2015 12:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 4:0

Fotbalisté Ajaxu předvedli oproti zápasu v Evropské lize s Jabloncem naprosto dominantní výkon proti Den Haagu a po jednoznačné výhře 4:0 se vrátili do čela tabulky s plným počtem dvanácti bodů a neuvěřitelným skóre 12:0! Před obhájcem titulu z PSV prozatím mají sedmibodový náskok a Eredivisii naprosto vládnou. Hosté z Den Haagu utrpěli první porážku v novém ročníku a s pěti body jsou na devátém místě tabulky.

Domácí se mohli dostat do vedení po necelé čtvrthodině hry, ovšem po pasu z levé strany překvapil balón na zadní tyči Anwara El Ghaziho a ten z jasné pozice zakončoval vysoko nad. Nicméně stejný hráč se dokázal prosadit v 16. minutě. Po obrovské chybě defenzívy Den Haagu poslal Davy Klaassen zpětnou přihrávku do pokutového území na nabíhajícího El Ghaziho a ten vsítil už svou pátou letošní trefu přízemní střelou do levého dolního rohu.

O čtyři minuty později navýšil vedení Ajaxu Klaassen, oba aktéři prvního gólu si tentokráte vyměnili role. El Ghazi se po útoku z druhé vlny dostal s balónem na pravou stranu šestnáctky a zpětnou přihrávkou předložil balón nabíhajícímu Klaassenovi, který z voleje po zemi zamířil taktéž k levé tyčce. Hosté mohli snížit po půl hodině hry, ovšem hlavičku Havenaara vytáhl fantastický Cillessen reflexivním zákrokem.

V nastaveném čase mohl zvýšit vedení amsterdamského výběru Gudelj, jenže z přímého volného kopu nakonec trefil pouze vzdálenější tyč. Ihned po přestávce znovu zahrozil El Ghazi, po jehož pasu střílel Sinkgraven a balón uklidil o pár decimetrů vedle levé tyčky. Ajax měl velký tlak i v dalších minutách a třetího gólu se dočkal po necelé hodině hry, kdy se dokázal hlavou trefit Jöel Veltman.

Ke standardní situaci z dobrých třiceti metrů se postavil Gudelj a zakroutil balón do středu pokutového území přímo na hlavu Veltmana, který s přehledem poslal balón k tyči do protipohybu gólmana Hansena. Gólový účet utkání uzavřel zhruba dvacet minut před koncem El Ghazi svou šestou trefou v nové sezóně. Po kolmici Klaassena na rozběhnutého Milika přišla zpětná přihrávka před branku a teprve dvacetiletý nizozemský útočník neměl větší problémy rozvlnit síť - 4:0.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele