základní část, 11. kolo
02.11.2014 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - Cambuur Leeuwarden 1:1

Blízko blizoučko byl Cambuur veledůležitým třem bodům z horké tilburgské půdy. O své pracně vydobyté jednogólové vedení přišel až v nastaveném čase, kdy se trefil Samuel Armenteros a vyrovnal tak na konečných 1:1.

Již předzápasové prognózy slibovaly vyrovnanou bitvu, což se velmi záhy potvrdilo také na hrací ploše. Úvodní dějství nabídlo pořádně ostrou bitvu, které nechyběl náboj, tempo ani střelecké pokusy, na pořádné šance však byla vcelku skoupá. Většina zakončení totiž postrádala přesnost, případně mířila do míst, kde operovali připravení gólmani.

Stadionem to pořádně zahučelo až po více než půlhodině hry, kdy Ogbeche vrátil zpátky do ohně přetažený roh Rusnáka a důrazný Reijnen nedokázal v pádu usměrnit míč do odkryté brány. Těsně před přestávkou pak zahrozili taktéž domácí, konkrétně Michell Dijks, jenž po rohovém kopu hlavičkoval přibližně metr nad.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejí. Cambuur působil o něco živějším dojmem, ve finální fázi se ale trápil. Ani Willem toho směrem dopředu mnoho nevymyslel, přesto se v 54. minutě ocitl blízko úvodní trefě. Podobě jako Reijnen v první půli, také Sahar však v gólové pozici nedosáhl těsně na míč.

Obrany obou celků dnes odváděly skutečně výtečnou práci, a tak po Saharově šanci znovu přišel na řadu dlouhý časový úsek bez zajímavých momentů. Diváky z letargie vytrhl až Albert Rusnák, jenž si sedmnáct minut před koncem řádné hrací doby zpracoval na hranici vápna míč a přízemní ranou jej napálil do domácí brány.

Willem následně vrhl veškeré své síly do útočení, a ač se mu příliš nevedlo, na vytoužené vyrovnání nakonec přeci jen dosáhl. V první nastavené minutě pronikla Messaoudova přihrávka ze strany až na trestuhodně neobsazeného Armenterose, který už měl před sebou snadnou práci - poslat míč do sítě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele