základní část, 3. kolo
23.08.2014 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Willem II - AZ Alkmaar 3:0

Nováček z Tilburgu v domácím prostředí naprosto šokoval jednoho z velkých favoritů na čelní umístění v Eredivisii a po naprosto skvělém výkonu ho porazil bez větších potíží v poměru 3:0. Připsal si tak do tabulky první bodový zisk a dotáhl se na svého sobotního protivníka, který po první výhře nad Heracles a prohře s mistrovským Ajaxem zaznamenal druhý neúspěch v řadě. A nutno podotknout, že Tilburg byl jasně lepším výběrem.

Tilburg se dostal do první vážnější šance již ve 4. minutě, kdy po přihrávce Cornelisse pálil nebezpečně z voleje Ali Messaoud, ovšem jeho pokus skončil nad brankou AZ. Tilburg se dostal do vedení přesně o deset minut později. Po hrubce Johanssona, který se ve vlastním pokutovém území nechal obrat o míč jako o lízátko, převzal míč Ben Sahar, obešel gólmana Estebana a před prázdnou brankou našel Bruna Andradeho, který neměl problém se zakončením.

Po necelé půl hodině hry mohl zvýšit vedení Willemu Sahar, který však v tváří tvář proti Estebanovi neuspěl. O minutu později trefil zhruba z osmnácti metrů pravou tyč branky Alkmaaru aktivní Messaoud a Tilburg se nakonec dočkal zaslouženého dvoubrankového vedení o další minutu později. Sahar pronikl do vápna AZ jako nůž po másle a opět trefil tyč, ovšem dorážející Messaoud stál ve správnou chvíli na správném místě a doklepl míč do sítě.

V nastaveném čase prvního poločasu to mohlo být dokonce o tři branky, po centru Messaouda na zadní tyč nedosáhl na balón jen o centimetry hlavičkující Sahar. Domácí byli lepším celkem i po změně stran a zhruba po hodině hry měl na hlavě zvýšení opět Messaoud, jenže balón poslal jen do míst, kde stál připravený Esteban. O pár minut později poprvé na druhé straně zahrozil Hupperts, jeho lob ale skončil nad domácí svatyní.

Zhruba dvacet minut před koncem se zrodila největší příležitost Alkmaaru. Po rohovém kopu hlavičkoval velmi dobře Haye a brankář Lamprou famózním zákrokem přizvedl míč nad břevno. O nádherný moment se postaral pět minut před koncem střídající Charlton Vicento. Ten se rozeběhl od půlky hřiště a dostal se na levé straně až před Estebana, kde ho technickou ranou z ostrého úhlu ukázkově překonal a završil tak gólový účet utkání - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové bookmakeři,proč máte na Alkmaar vyžší kurs než jste měli na na něj v 1.kole? Tilburg je doma silnější než Herakles?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho ,asi je opravdu silnější

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám remízu :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele