základní část, 3. kolo
23.08.2014 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Excelsior 2:0

Fotbalisté Heerenveenu zvládli své třetí vystoupení v Eredivisii proti Excelsioru až v samém závěru a do tabulky si tak připsali první tříbodový zisk. Ovšem i tento souboj byl pro domácí výběr těžkým oříškem, Excelsior se dlouhou dobu bránil a nebýt pokutového kopu zároveň s červenou kartou, tak by se oba týmy pravděpodobně rozdělily po bodu. Heerenveen i Excelsior mají na kontě čtyři body a zatím se nacházejí v horní polovině tabulky.

Domácí tým začal mnohem aktivněji a už po deseti minutách hry se mohl dostat do vedení. Po dlouhém nákopu za obranu stanul Marzo osamocen před brankářem Deckersem, ovšem zblízka jeho bránu přestřelil. Hosté zahrozili zhruba o dalších deset minut později, kdy po pěkném centru Botaky hlavičkoval van Weert, ale i on mířil příliš vysoko. Deset minut před koncem poločasu se zrodila největší šance dosavadního průběhu a hosty mohl dostat do vedení Fischer.

Po přímém volném kopu si míč v pokutovém území zpracoval a z první napálil míč na branku, gólman Nordfeldt reflexivním zákrokem vyrazil balón na břevno. O tři minuty později na druhé straně nejprve zblízka nedokázal uklidit míč do odkryté branky Uth a stejný hráč o pár minut později neusměrnil do branky míč ani hlavou po centru Slagveera z pravé strany. Heerenveen začal velmi aktivně i ve druhém poločase, nicméně celkově šancí ubylo.

V podstatě tu jedinou si vytvořil zhruba sedm minut po přestávce Slagveer, který se řítil sám směrem na Deckerse, ale strážce Cambuuru nepropálil ani tentokráte. V dalších minutách byli domácí více nervóznější a hosté vcelku s přehledem bránili nerozhodný výsledek. Rozhodující moment se zrodil v 82. minutě. Deckers se tentokráte nedohodl se spoluhráčem a míč těsně před vápnem převzal Slagveer. Brankář Deckers ho poté naprosto jasně oběma rukama poslal na zem a za zmaření vyložené příležitosti byl vyloučen.

Hosté navíc měli vyčerpány všechny možnosti střídání a do branky se tak postavil Kevin Vermuelen. K následné exekuci pokutového kopu se postavil Marten de Roon a s přehledem ho proměnil. Oslabení hosté se na odpor již nezmohli. Naopak za domácí nejprve neproměnil své sólo Wildschut a poté pojistil náskok Heerenveenu v předposlední minutě Sam Larsson, který přesprintoval Vermuelena a zakončoval do odkryté branky - 2:0.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele