základní část, 4. kolo
30.08.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 3:1

Heerenveen jde strmě nahoru, což dokázal také v domácím střetnutí s Utrechtem, které opanoval v poměru 3:1. Hlavním hrdinou utkání se stal třígólový střelec Mark Uth.

Srdíčka prožila fantastický vstup do utkání. Už ve třetí minutě se Van den Berg ujal rozehrávky přímého kopu, svým centrem našel na hranici malého vápna špatně střeženého Utha, jenž poprvé v zápase rozvlnil síť utrechtské brány.

Po brzké trefě Heerenveenu se průběh utkání uklidnil. Velké věci se začaly znovu dít až po více než půlhodině hry, kdy přišly na řadu hned dvě šance Utrechtu v krátkém časovém rozmezí. Nejprve se musel Nordfeldt zaskvět proti tvrdé Rubiově střele z úhlu, krátce na to pak Ayoub zpoza šestnáctky orazítkoval břevno.

Závěr úvodní půle patřil domácím, kteří dokázali Alflenovu družinu pořádně zmáčknout a několikrát i nebezpečně zahrozit. Hosty však vždy podržel náhradní gólman Verhoeven, který zlikvidoval včasným vyběhnutím jak únik Slagveera, tak i hlavičku Otigby, jež přišla o malou chvíli později.

Druhé dějství začalo v podobném duchu, jako skončilo to první - tlakem Heerenvenu. A po necelých devíti minutách hry se domácí fotbalisté dočkali vytoužené trefy. Mark Uth dostal od Slagveera fantastickou přihrávku do běhu a z hranice vápna si krásným lobem vychutnal bezmocného Verhoevena.

Utrechtu mohl vykřesat naději na bodový výsledek Peterson, ale jeho ránu z úhlu z 66. minuty zlikvidoval Nordfeldt. Blízko navýšení vedení byl naopak Slagveer, jenže po špatném vyběhnutí Verhoevena netrefil přibližně z pětadvaceti metrů prázdnou bránu.

Ačkoli se zdálo, že závěr utkání toho už mnoho nenabídne, nakonec se přihlížející diváci dočkali ještě dvou branek. V první minutě nastavení snížil střelou mezi nohama brankáře Nordfeldta Willem Janssen, o pár okamžiků později pak zkompletoval svůj hattrick Mark Uth, jenž zdárně zakončil svůj sólový únik z poloviny hřiště.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele