play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
24.05.2015 12:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PEC Zwolle 1:1

Fotbalisté Arnhemu dokázali v domácí odvetě remizovat se Zwolle po výsledku 1:1 a nakonec jim tento nerozhodný výsledek stačí k snadnému postupu do finále play-off o Evropskou ligu. V úvodním zápase na půdě soupeře totiž zvítězili 2:1 a o vstupenku do pohárů se poperou s vítězem souboje mezi Feyenoordem a Heerenveenem. O jedinou branku hostů se postaral po necelé hodině hry český útočník Tomáš Necid, který skóroval podvanácté v sezóně.

Vitesse se krátce po odehrané čtvrthodině dostalo do vedení, jeho soupeř dokázal srovnat a v závěru to měl bez vyloučeného Maikela van der Werffa velmi obtížné. Vitesse vstoupilo do utkání mnohem aktivněji a tlačilo soupeře před jeho pokutovým územím, do zaslouženého vedení se dostalo v 18. minutě. Po krásné přihrávce Achenteha do středu hřiště převzal míč Bertrand Traoré, na hranici pokutového území obešel protihráče a zamířil přímo k pravé tyči - 1:0.

Hosté mohli srovnat krátce po půl hodině hry. Po přihrávce Lukokiho a následné narážečce si do pokutového území naběhl Thomas a vystřelil z pravé strany, gólman Room fantasticky jednoruč odvrátil jeho střelu do bezpečí. Ihned po změně stran předvedl nádhernou individuální akci Necid. Ten po křižné přihrávce získal balón, dostal se s ním do pokutového území a střelou po zemi minul levou tyč jen o několik decimetrů.

V 50. minutě mohl navýšit vedení Arnhemu Labyad. Ten využil špatné přihrávky van Hintuma a z dvanácti metrů vypálil z levé strany těsně vedle vzdálenější tyčky. Český útočník se dočkal zaslouženého gólu v 57. minutě. Po krásném pasu van Polena za obranu si zpracoval míč na prsa a z deseti metrů napálil balón přímo pod horní tyčku, gólman Room byl při jeho pokusu naprosto bez šance na úspěch.

Od této chvíle ale domácí přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a definitivně mohlo být rozhodnuto o dvě minuty později, kdy po přímém volném kopu z pravé strany zazvonilo za gólmanem Hahnem břevno. Šance Zwolle na úspěch výrazně klesly v 80. minutě, kdy byl za zmaření vyložené brankové příležitosti zcela po právu vyloučen van der Werff. Do poslední šance tohoto duelu se dostal Arnhem o dvě minuty později, kdy po přihrávce Wallace selhal před prázdnou brankou Traoré, nicméně domácím toto zaváhání nakonec vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

4:2 pr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele