základní část, 31. kolo
18.04.2015 19:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 4:1

Fotbalisté PSV Eindhoven zvládli na jedničku sobotní utkání s konkurenčním Heerenveenem a po sedmi letech si již tři kola před koncem zajistili mistrovskou trofej. Domácí celek tak přerušil čtyřletou nadvládu amsterdamského Ajaxu a za letošní výkony si rozhodně tento úspěch zaslouží. Zápas s Heerenveenem rozhodl již v prvním poločase, kdy soupeři nasázel hned tři góly a svůj náskok definitivně pojistil v 88. minutě.

PSV se dostalo do vedení velmi záhy po úvodním hvizdu ze své první vážnější akce, kdy se ve 3. minutě dokázal prosadit Luuk de Jong. Ten využil nádherného pasu Luciana Narsingha do pokutového území a hlavou nedal brankáři Nordfeldtovi žádnou šanci na úspěch. Přesně v polovině úvodního dějství dokázal zvýšit vedení Eindhovenu nejlepší střelec Eredivisie Memphis Depay, který tak vsítili už svou dvacátou trefu v tomto ročníku.

Ten se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a překrásnou technickou střelou zamířil přesně do pravého horního růžku, Nordfeldt se za míčem pouze ohlédl. Hostům svitla naděje na úspěch o čtyři minuty později. Po krásném rychlém brejku unikl po pravé straně Marzo a ocitl se zcela sám před gólmanem Zoetem. Poté ještě volil skvělou vodorovnou přihrávku na nabíhajícího Joeyho van den Berga a ten neměl větší problémy se zakončením - 2:1.

Heerenveen po tomto gólu výrazně přidal a krátce po půl hodině hry mohl dokonce vyrovnat. Po pasu z levé strany vystřelil Larsson a dokonce již překonal Zoeta, nicméně toho na brankové čáře zastoupil Rekik a odkopl balón do bezpečí. Ve 42. minutě vrátil domácím vedení aktivní de Jong, který zaznamenal svou devatenáctou ligovou trefu. Podruhé v zápase skóroval hlavou, kdy si po rohovém kopu Willemse udělal prostor a s pomocí dostal balón do sítě.

Po změně stran se hrálo z obou stran mnohem opatrněji a gólových příležitostí výrazně ubylo. PSV především nechtělo udělat chybu v defenzívě, nakonec si vypracovalo ještě dvě dobré příležitosti v závěrečné desetiminutovce. Nejprve mohl skórovat Depay, který zblízka nedokázal překonat fantastického Nordfeldta, nicméně dvě minuty před koncem se to povedlo Narsinghovi. Ten využil přízemního centru napříč pokutovým územím od de Jonga a zblízka bez větších problémů skóroval - 4:1.

Po závěrečném hvizdu už mohly na stánku Philips Stadion propuknout bujaré oslavy, domácí tým včetně trenéra Phillipa Cocuho totiž převzal pohár pro vítěze Eredivisie a dotáhl tak dobře započatou misi do zdárného konce.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele