základní část, 7. kolo
27.09.2014 19:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Heracles Almelo 4:2

Sobotní program Eredivisie byl obzvlášť bohatý na góly. Atraktivní zápas se odehrál ve Zwolle, kam přijel Heracles Almelo. Duel dlouho spěl k remízovému konci, pak se však nechal vyloučit hostující Engberink a domácí toho dokázali využít dvěma rozhodujícími trefami.

Zwolle bylo před utkáním řazeno do role favorita a tuto prognózu se domácí snažili od úvodního hvizdu naplnit. V 8. minutě se ocitl sám před Telgenkampem český útočník Tomáš Necid, ale brankář Heraclesu jeho střelu reflexivně vykopl. Na prahu 14. minuty už Zwolle vedlo. Jesper Drost se elegantně prosmýkl mezi dvěma obránci a přihrál doprava na osamoceného Mustafu Saymaka a záložník s tureckými kořeny skvěle provedeným kopem z hranice velkého vápna poslal svůj tým do vedení.

Zwolle už po vstřeleném gólu nebylo tak aktivní a iniciativu převzali hosté z Almela. Po půlhodině hry se zjevil osamocený Weghorst za obrannou linií Zwolle, ale v pádu už nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Nicméně za pět minut již bylo srovnáno. Po pěkné individuální akci Fledderus přihrál Brunsovi a dvaadvacetiletý středopolař poslal balón podél brankáře Hahna chladnokrevně do sítě.

Když už to vypadalo, že první dějství skončí spravedlivou remízou, zahrál v šestnáctce nešťastně rukou Mark-Jan Fledderus a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Tomáš Necid. Jednatřicetiletý Fledderus tak přeměnil radost z gólu, který prakticky sám připravil, ve smutek.

Druhý poločas začal velkou šancí Zwolle. Centr Van Polena (vskutku zdařilé jméno pro fotbalistu) si dolétl až k Van Hintumovi, jenž o malý kousek netrefil Telgenkampovu svatyni.

Heracles se v dalších minutách hnal za vyrovnáním. Bryan Linssen mířil těsně vedle, Bel Hassani zase jen orazítkoval levou tyč. Mrzet je to ovšem příliš nemuselo. Dlouhý aut Engberinka prodloužil za sebe Wehorst a pohotový Oussama Tannane překonal Hahna.

Právě Engberink, který svým autem dopomohl k vyrovnání, následně výrazně ovlivnil další průběh zápasu. Deset minut před koncem totiž zezadu nesmyslně podsekl Moroa a po zásluze uviděl červenou kartu. Domácí početní výhodu využili zanedlouho. Jesper Drost sice ještě pálil pouze do tyče, míč se však odrazil přímo na kopačku Stefa Nijlanda, jenž neměl problém skórovat do odkryté brány.

Almelo se snažilo s utkáním ještě něco udělat. Místo toho ale ještě obdrželo čtvrtý gól. Do otevřené defenzivy vlétl aktivní Drost, pohrál si s křižujícím obránce a střelou do protipohybu pojistil tři body pro Zwolle.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele