základní část, 3. kolo
24.08.2014 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente ani ve svém třetím zápase v nové sezóně nedosáhli na tříbodový zisk a tentokráte jim oproti předešlým dvěma duelům štěstí příliš nepřálo. Do vedení se dostali krátce po odehrané čtvrthodině a celkově byli lepším výběrem, ovšem od 55. minuty hráli bez vyloučeného Andrease Bjellanda a ve druhé nastavené minutě Breda vyrovnala na konečných 1:1 z pokutového kopu.

Enschede má po třech zápasech na kontě tři body za tři nerozhodné výsledky a určitě chce toto prokletí brzy zlomit, ve čtvrtek ho navíc čeká odveta 4. předkola Evropské ligy s ázerbájdžánským Karabachem. Breda i po velmi šťastném zisku jednoho bodu zůstává na dně Eredivisie se dvěma body. Hosté byli blízko vedoucí brance již v 8. minutě, když Mokhtar vypálil z hranice pokutového území přesně ke vzdálenější tyči a fantasticky brankář Jelle ten Rouwelaar vytěsnil balón konečky prstů okolo tyče.

Domácí v prvním poločase zahrozili po necelé čtvrthodině, dobrá rána Adnanego Tighadouiniho mířila jen těsně vedle levé tyče. Enschede dostal do vedení v 17. minutě tradiční šutér loňského roku Luc Castaignos, který se v tomto ročníku trefil vůbec poprvé. Po načasované přihrávce Ziyecha pálil z dvanácti metrů velmi tvrdě a nakonec míč zapadl k bližší tyči. Po necelé půlhodině na druhé straně předložil Amieux ukázkově balón do středu pokutového území Falkenburgovi a ten trestuhodně přestřelil.

Ihned na to se na druhé straně mohl podruhé v zápase prosadit Castaignos, ale svůj samostatný únik zakončil o pár centimetrů vedle pravé tyče. Vyrovnáno mohlo být dvě minuty před přestávkou, jenže i tentokráte Falkenburg v jasné pozici selhal. Po dobré kombinaci stanul osamocen před Marsmanem, avšak jeho svatyni přestřelil stejně jako dvě minuty po pauze Perica z velmi podobného místa. Jeden z klíčových momentů utkání byl k vidění v 55. minutě.

Kapitán Bjelland jasně zastavil rozběhnutého Falkenburga a zcela po právu uviděl od rozhodčího druhou žlutou kartu, následně tedy červenou. Zhruba dvacet minut před koncem mohl vyrovnat střídající Seuntjes, ovšem ten pálil pouze do boční sítě. V první nastavené minutě unikl na levé straně Tighadouini a byl zřetelně podražen v pokutovém území Breukersem, který navíc uviděl žlutou kartu. Následný pokutový kop s přehledem proměnil sám faulovaný Tighadouini a stanovil tak konečný výsledek utkání na 1:1.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele