základní část, 18. kolo
18.01.2015 16:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Excelsior 0:3

Fotbalisté Heracles nezvládli důležité domácí střetnutí o záchranu a s konkurenčním Exelsiorem prohráli jasně po výsledku 0:3. Hosté se dostali do vedení po necelé čtvrthodině a svůj náskok pojistili dalšími dvěma brankami v závěrečné dvacetiminutovce. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na třináctou pozici se ziskem dvaceti bodů, Almelo je na patnácté příčce se šestnácti body o skóre před šestnáctým Go Ahead.

Oba týmy začaly hrát po krátké přestávce velmi opatrně a hosté se v podstatě dostali do vedení ze své první vážnější akce. Po rychlém protiútoku vlétl na levé do pokutového území Daryl van Mieghem a poslal vodorovnou přihrávku před branku, kde dopravil míč do sítě bez větších potíží ve skluzu Tom van Weert. V dalších minutách měli domácí více ze hry a byli častěji na útočné polovině než soupeř, ovšem nedokázali najít recept na jeho skvělou obranu.

Hearcles si vytvořilo první a vlastně jedinou obrovskou možnost utkání minutu před poločasovou přestávkou. Po faulu těsně před hranicí pokutového území se k exekuci přímého volného kopu postavil Fledderus, jehož tvrdou ránu letící pěkně kolem zdi dokázal výborně zneškodnit brankář Damen. Almelo mělo tlak i po změn stran, nicméně defenzíva Excelsioru mu nedovolila vůbec nic. Exclesior mohl navýšit svůj náskok opět z rychlého brejku v 64. minutě.

Po krásné patičce Bruinse a následném centru Fischera se před zívající brankou ocitl van Mieghem, ovšem v pádu nedokázal balón usměrnit do prostoru tří tyčí. Rozhodující moment zápasu byl k vidění přesně dvacet minut před koncem a aktivní van Mieghem se dočkal zaslouženého gólu. Ten si po dlouhém pasu za obranu elegantně zpracoval míč na prsa a poté nádherně přeloboval bezmocného gólmana Telgenkampa - 0:2.

Ihned na to mohl přidat třetí branku hostů Gouriye, který však po přihrávce Stanse na levou stranu z jasné pozice domácí svatyni minul. SBV nakonec ale dokázalo ještě jednou skórovat zásluhou střídajícího Carla de Reuvera. Ten na hřišti nepobyl ani minutu a v 84. minutě stanovil výsledek tohoto duelu na 3:0 ve prospěch Excelsioru. Van Weert krásně přihrál z pravé strany na zadní tyč a de Reuver už snadno uklidil míč do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele