základní část, 19. kolo
25.01.2015 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 1:0

Důležitý souboj o záchranu, v němž bylo povětšinou k vidění jen mnoho osobních soubojů a celkově dosti urputný fotbal, zvládl lépe Go Ahead Eagles, a to díky jediné proměněné penaltě. Domácím tak vyšel vůbec prvním zápas v novém roce tak, jak si přestavovali, tedy ziskem tří bodů. Den Haag naopak prohrál poprvé od konce listopadu.

Ve srovnání s posledním utkáním proti Willemu II, který se odehrál ještě před vánočními svátky, mohl domácí lodivod Foeke Booy nasadit poměrně jinou sestavu. Vrátil se totiž Duits, Türüc byl využitý na levém křídle, a představila se i nová posila Verhoek, který je v Deventeru, kde mimochodem fotbalově také vyrůstal, na hostování z Feyenoordu.

Hosté přijeli k tomuto utkání s jasnou taktikou, a to usilovně bránit a bránit za každou cenu. Celý první poločas nabídl jen málo vážnějších šancí, ačkoli na pojetí hry Go Ahead bylo přece jenom vidět, že se s případnou remízou smířit v žádném případě nehodlá. Nakonec se o všem podstatném rozhodlo dvě minuty před koncem.

Nejprve zahrozil Den Haag. Ve 41. minutě se objevil za obranou nejlepší střelec týmu Kramer, jenže jeho možnost mu vychytal připravený brankář van der Hart. O pár chvil později naopak udeřil na druhé straně soupeř. Po akci Verhoeka byl Kolder faulovaný ve vápně Wormgoorem, který si vysloužil červenou kartu, a ještě se kopala penalta.

Gólman Hansen dokázal sice vystihnout směr střely van der Lindena, ale míč přesto doputoval k jeho tyčce. V oslabení Den Haag už tuplem málokdy pronikl do slibnější příležitosti. Domácí naopak hledali cestu ke druhému gólu, nicméně Kolder, Türüc nebo Lambooij nebyli úspěšní v koncovce. I tak Go Ahead čisté konto v pohodě udržel.

Autor: Patrik Sandev / ga-eagles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele