základní část, 13. kolo
23.11.2014 16:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Cambuur Leeuwarden 1:3

Fotbalisté Cambuuru se po delší době opět předvedli ve skvělém světle a ve velmi vyrovnaném utkání na půdě konkurenčního Utrechtu nakonec dokázali vybojovat všechny tři body, když rozhodující branku vsítili necelých deset minut před koncem. V tabulce se tak s dvaceti body prozatím posunuli na šesté místo tabulky, Utrecht se sedmnácti body naopak klesl až na jedenáctou příčku.

Domácí se přitom dostali do vedení v polovině úvodního dějství z pokutového kopu, avšak ještě do poločasu bylo vyrovnáno a Cambuur pak díky dvěma brankám v závěrečné desetiminutovce nakonec mohl slavit nesmírně cenné vítězství. Utrecht šel do vedení ve 24. minutě, kdy byl po předchozím faulu Andriuškevičiuse nařízen pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Ruud Boymans a s přehledem penaltu proměnil střelou k tyči do protipohybu brankáře Nienhuise.

Domácí mohli zvýšit svůj náskok deset minut před přestávkou z dalšího pokutového kopu, ovšem tentokráte po střele Boymanse k levé tyči předvedl naprosto famózní zákrok Nienhuis a zachránil svůj tým. A o tři minuty později přišel na druhé straně trest, když se dokázal trefit Martijn Barto. Po krásné přízemní kombinaci přišel centr z pětadvaceti metrů za obranu, kam si naběhl právě Barto a hlavou nekompromisně zakončil ke vzdálenější tyči.

Po změně stran se hrálo opatrně a další možnost byla k vidění až po necelé čtvrthodině druhého poločasu. Z hranice pokutového území zakončoval Narsingh a brankář Ruiter dokázal skvělým zákrokem míč vyrazit. Ihned na to se na levé straně ocitl Bartholomew Ogbeche a pěknou křižnou ranou protáhl gólmana Ruitera, který si na konto musel připsat další famózní zákrok. Hosté nakonec po zásluze využili svůj tlak v 82. minutě.

Po krásné křižné přihrávce se na zadní tyči znovu objevil Ogbeche a pohotovou ranou uklidil míč přímo pod břevno - 1:2. Hosté definitivně potvrdili své vítězství v předposlední minutě utkání, kdy se trefil střídající Dejan Meleg, který do té doby nepobyl na hřišti ani pět minut. Po přihrávce na brankové území se zjevil zcela sám před Ruiterem, střelu neuspěchal a nádherně se trefil do vzdálenějšího horního rohu - 1:3.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele