základní část, 17. kolo
21.12.2014 16:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - Willem II 3:2

Twente bylo blízko blizoučko nečekané domácí porážce s fotbalisty Willemu, díky bláznivému závěru ale slaví veledůležitý zisk tří bodů! Pro Tilburgské naopak znamená dnešní zaváhání třetí porážku v řadě a propad tabulkou na dvanácté místo.

I když utkání začalo takovým tím typickým vzájemným oťukáváním, čekání na první gól nakonec nemělo příliš dlouhého trvání. Už ve dvanácté minutě totiž dokázali domácí Tukkers udeřit. Mokotjo našel přesnou přihrávkou v rohu šestnáctky stojícího Younesse Mokhtara, ten si zpracoval míč, udělal s ním pár kroků směrem k bráně a z mírného úhlu propálil Lamproua, který si na balon sáhl, zastavit jej ale nedokázal.

Pro Willem pochopitelně představoval brzký gól výrazný zásah do jeho plánu, přesto se z nepříznivé situace nepodělal, jak by prohlásil legendární hokejový trenér Ivan Hlinka, a po necelých dvaceti minutách byl stav znovu srovnán. Hosté rozjeli bleskový brejk, kdy se postupně míč dostal přes Peterse a Sahara až k Alimu Messaoudovi, jenž jej krásnou technickou ranou zpoza vápna zkušeně poslal za záda bezmocného Stevense.

Twente už na konci prvního poločasu přešlo znovu do mohutné ofenzívy, ovšem navzdory zřejmé převaze nepředstavovalo pro Willem takové nebezpečí, jak by samo očekávalo.

V průběhu 72. minuty pak navíc Tricolores udeřili podruhé. Messaoud se pro tentokráte obsadil do role nahrávače, když na hranici vápna předložil míč Robbiemu Haemhoutsovi, který přesnou ranou k tyči pořádně zmrazil všechny hráče v červeném. A že může být ještě hůř, se domácí přesvědčili hned záhy, kdy Renato Tapia zajel tvrdě do Armenterose a za svůj zákrok vyfasoval rovnou červenou kartu.

Zdálo se, že osud Twente je po Tapiově vyloučení zpečetěn, borci kouče Schreudera se ale nevzdali a v nastaveném čase předvedli dokonalý obrat, jenž odstartoval usměrněním Coronovy střely do brány stoper Andreas Bjelland. Skutečně pár sekund před závěrečným hvizdem si pak v obležení hned trojice bránících hráčů našel místo ke střele Torgeir Borven a prvním gólem letošní sezóny odstartoval na De Grolsch Veste bouřlivé oslavy.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele