základní část, 27. kolo
14.03.2015 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - PEC Zwolle 2:0

Fotbalisté Twente dokázali přerušit sérii šesti zápasů bez vítězství v domácím prostředí proti Zwolle, nicméně jejich tříbodový zisk se rozhodně nerodil lehce. Více jak hodinu a čtvrt se hrálo bez branek, poté Twente rozhodlo díky dvěma brankám během pěti minut. V tabulce tak má na kontě šestatřicet bodů a nachází se na osmém místě tabulky. PEC naopak kleslo na šestou pozici s dvaačtyřiceti body.

V hostujícím dresu odehrál celé utkání český útočník Tomáš Necid, ani tentokráte se gólově prosadit nedokázal. Domácí se dostali do první šance utkání už v 7. minutě. Po přízemním centru Ebecilia do pokutového území dokázal tečovat balón Castaignos, jenže zamířil jen do náruče připraveného Hahna. Následující půlhodinu se hrálo bez větších příležitostí a poté poprvé v zápase zahrozili hosté.

Saymak vystihl rozehrávku Twente a řítil se sám na gólmana Stevense, avšak zblízka ho nedokázal prostřelit. Ve 38. minutě mohl skórovat Renato Tapia, nicméně proti jeho střele skvěle vyběhl Hahn a zabránil jistému gólu. Ve druhé nastavené minutě úvodního dějství po krásném pasu z levé strany téměř od brankové čáry nebezpečně hlavičkoval Hakim Ziyech a brankář Hahn se opět prezentoval famózním zákrokem.

Po změně stran mělo Twente znovu více ze hry a po necelých pěti minutách bylo znovu blízko vedoucímu gólu. Po centru Schildera z levé strany hlavičkoval prudce Tapia a Hahn se i tentokráte vyznamenal. V polovině druhé půle po rychlém brejku zakončoval skluzující Mokotjo, Hahn se znovu vžil do úlohy hrdiny a předvedl další fantastický zásah. Ihned na to zakončil na druhé straně Necid, jeho slabý pokus ale dokázala domácí defenzíva odvrátit.

Enschede se dostalo zaslouženě do vedení v 77. minutě zásluhou Tapii. Ten si udělal místo v šestnáctce po rohové kopu z levé strany a hlavičkoval z osmi metrů přímo k pravé tyči. O pět minut později pojistil vedení Twente Ziyech, který využil krásného sóla Mokotja a po dobrém zákroku Hahna poslal skákavou střelu do sítě - 2:0. Dvě minuty před koncem mohl snížit střídající Nijland, avšak zblízka Stevense nepokořil a výsledek utkání se již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele