základní část, 9. kolo
18.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 1:1

Jak jinak než remízou mohlo skončit utkání mezi Twente a Ajaxem. Domácí za devět kol již po šesté remizovali, přestože dlouho vedli. První poločas byl v režií fotbalistů Enschede, naopak druhé dějství již patřila Ajaxu. O branky se v tomto utkání postarali Jesús Manuel Corona a Kolbeinn Sigthórsson.

Domácí byli od úvodu aktivnější a jejich převaha měla gólové vyústění. Mexický křídelník Jesús Manuel Corona se prohnal po pravé straně, hbitě obelstil bránícího Serera, navedl si míč "po robbenovsku" do středu na levačku a přízemní střelou na zadní tyč nedal Jasperu Cillessenovi jakýkoliv nárok zasáhnout.

Twente mělo v dalším průběhu prvního poločasu větší procento držení míče, ovšem žádnou výraznější příležitost si nevypracovalo. Jedinou nebezpečnou situací byl pokus Sightórsson, jenž vypálil z voleje z hranice šestnáctky, ale pozorný gólman Marsman vyrazil míč do bezpečí. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že se islandský kanonýr pouze zastřeloval.

V druhé půli převzali iniciativu obhájci titulu z Amsterdamu. V 53. minutě se dánský záložník Lasse Schöner z dálky nádherně opřel do balónu a jeho projektil otřásl s břevnem. V 71. minutě orazítkoval brankovou konstrukci z úhlu také Sightórsson, aby o chvilinku později již skóroval. Čtyřiadvacetiletý útočník se řítil sám na Marsmana, a přestože byl tísněn dobíhajícím obráncem, dokázal ještě zakončit podél bezmocného brankáře Twente.

V závěru ještě mohl strhnout vítězství na stranu Enschede Luc Castaignos, ovšem pravou tyč Cillessenovi svatyně těsně netrefil. Ajax tak v honbě za obhajobou titulu znovu ztratil body a vedoucí PSV jim díky vítězství uteklo znova na čtyři body. Před svěřence Franka de Boera se může ještě navíc dostat Zwolle, které v neděli na půdě Go Ahead Eagles.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele