základní část, 11. kolo
02.11.2014 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - NAC Breda 1:0

Fotbalisté Groningenu potvrdili vzrůstající formu a po velmi dobrém výkonu skolili doma Bredu těsně 1:0. Šňůra bez vítězství se tak v případě De Ratten protáhla již na šest zápasů.

Zápas začal pro nabuzenou Bredu pohromou. Už ve druhé minutě totiž vyrobil gólman Ten Rouwelaar obrovskou chybu, když se nechal překvapit Cheryho střelou z ostrého úhlu, která mu pronikla za jeho záda - 1:0. Hosté mohli na nepříznivý stav poprvé zareagovat po dvaceti minutách hry, kdy se opřel do míče z přímého kopu Tighadouini a zatočenou střelou donutil Padta k důležitému zákroku. Ve zbytku poločasu se toho na hřišti už mnoho neudálo, a tak se šlo do kabin za jednogólového vedení Groningenu.

Brzy po obrátce mohli domácí fotbalisté přidat druhý úder, ovšem s dalším nebezpečným Cheryho projektilem ze střední vzdálenosti si tentokrát pozorný Ten Rouwelaar poradil. Na druhé straně hřiště krátce na to zahrozil Mats Seuntjens, jenž prchl po levém křídle, navedl si míč do šestnáctky a ze strany nebezpečně vypálil. Padt měl co dělat, aby jeho nepříjemnou střelu vyrazil.

Druhý poločas byl celkově na šance mnohem bohatší, skóre se už přesto nezměnilo. Proti byli zejména oba brankáři, jež několikrát skvěle zasáhli. Hostující Ten Rouwelaar se vyznamenal hlavně při další ráně aktivního Cheryho, Padt pak bravurně vyrazil Falkenburgovu dělovku z bezprostřední blízkosti. A když střídající Mahi v závěru zápasu orazítkoval tyčku, bylo jasné, že další gól již nepadne.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele