základní část, 15. kolo
06.12.2014 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

FC Dordrecht - PSV Eindhoven 1:3

Fotbalisté PSV Eindhoven nakonec zvládli duel na půdě posledního Dordrechtu a upevnili si své vedoucí postavení v tabulce. Domácí sice brzy vedli, ovšem favorizovaný protivník dokázal skóre ještě do přestávky otočit a po změně stran přidat pojišťující trefu.

Od začátku převzali iniciativu hosté, avšak v šesté minutě přišel jako blesk z čistého nebe gól Dodrechtu. Míč se dostal do pokutového území po centru z pravé strany, jeden z obránců ho vyrazil pouze k Haddadovi, jehož pokus dokázal Zoet vyrazit jenom do míst, kde stál Mart Lieder, jenž balón dorazil do branky!

Za necelou čtvrthodinku už svítil na tabuli znovu nerozhodný výsledek. Jetro Willems poslal z levé strany vynikající centr, na který si naskočil Georginio Wijnaldum a přeloboval Kurta. Brankář Dordrechtu stál na brankové čáře jako přikovaný a talentovaný záložník PSV se radoval z jednoho z mála gólů, kterého dosáhl hlavou.

V 35. minutě zahrál rukou v šestnáctce Funso Ojo a hlavní sudí bez váhání odpískal pokutový kop. K tomu se postavil Memphis Depay a naložil s ním prachbídně - ledabyle napálil míč do břevna. Z gólu se Boeren nemohli radovat ani z dalších dvou příležitostí, neboť mezi třemi tyčemi stál skvělý Kurto. Zejména jeho double-zákrok proti De Jongovi zaslouží uznání. Vysoký útočník, jenž si již vyzkoušel angažmá v Německu či na Britských ostrovech, si spravil chuť v nastaveném čase prvního poločasu. Naskočil si totiž na další výborný centr Willemse od rohového praporku a Kurto byl tentokráte naprosto bezmocný.

V úvodu druhé půle se domácí po právu dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí Higler ruku Rekika zřejmě nepostřehl. A tak se radovali opět Cocuho svěřenci. Po dalším rohovém kopu poslal míč do vápna Adam Maher a po nepřehledné situaci se nakonec k míči prodral Wijnaldum a připsal si druhý přesný zásah v utkání.

V 67. minutě začal celý stadion hlasitě bouřit, neboť Depay trefil do ruky Iliase Haddada, ten obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. V závěru mohlo PSV ještě několikrát navýšit svoje vedení, ovšem buď byl proti bravurní Kurto, nebo branková konstrukce.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele