základní část, 4. kolo
30.08.2014 18:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - ADO Den Haag 3:2

Fotbalisté Cambuuru nakonec zvládli dramatickou domácí bitvu s Den Haagem a i ve svém čtvrtém utkání nizozemské Eredivisie si udrželi neporazitelnost. Loňský nováček se tak prozatím dostal na třetí místo tabulky se ziskem osmi bodů, Den Haag je desátý se čtyřmi body a tentokráte i přes solidní výkon odjíždí s prázdnou. V tomto duelu se diváci dočkali pěti branek, Cambuur rozhodl o své výhře deset minut před koncem.

Hosté se mohli dostat do vedení již ve třetí minutě, kdy po přihrávce z pravé strany zakončoval velmi nebezpečně Michiel Kamer a jeho pokus dokázal brankář Nienhuis odvrátit na rohový kop. Poté se téměř až do konce úvodního dějství hrálo bez vyložených příležitostí a ani jeden celek nedokázal vymyslet žádnou strhující kombinaci, nicméně ve 40. minutě se domácí dostali z ničeho nic do vedení po gólové trefě Erika Bakkera.

Po centru z pravé strany si udělal místo v pokutovém území Ogbeche, po jedné kličce přihrál míč Bakkerovi a ten z těžké pozice s pomocí lehké teče jednoho z protihráčů dopravil míč do sítě, brankář Hansen se natahoval marně. Necelých pět minut po změně stran poslal Xander Houtkoop míč přesně na hlavu Derijcka a ten zblízka hlavičkoval jen do brankáře Nienhuise. Hosté se dočkali vyrovnání v 53. minutě zásluhou Kramera.

Ten vsítil svou třetí branku v nové sezóně v holandské nejvyšší soutěži po obrovské hrubce Melega, následně obešel na hranici pokutového území Nienhuise a zakončoval do prázdné branky. Neuběhlo ani 120 vteřin a Den Haag se dokonce dostal do vedení. Po nakopnutém balónu Kanona za obranu zvládl těžké zpracování Houtkoop a poté zakončoval doprostřed branky kolem znovu zbytečně vyběhnutého Nienhuise.

Cambuur srovnal krok přesně v polovině druhého dějství po zákroku Derijcka na Rusnáka ve vápně a pokutový kop s přehledem proměnil Bakker, který se v utkání trefil již podruhé. Čtvrthodiny před koncem po rychlém brejku pálil nepřesně z deseti metrů Ogbeche, avšak o pět minut později po odvráceném rohovém kopu na hranici vápna kopl do balónu Lucas Bijker a Hansen byl proti jeho dělovce bezmocný. Hosté si už žádný velký tlak nevytvořili a Cambuur tak těsný náskok udržel.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele