základní část, 13. kolo
22.11.2014 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 1:0

Alkmaar v domácím prostředí nakonec udolal Arnhem, když o výsledku rozhodla přesná hlavička Arona Jóhannssona ze 14. minuty. Zejména ve druhém poločase pak byli mnohem aktivnější hosté, ale i díky vynikajícímu výkonu brankáře Estebana Alvarada se jim vyrovnat nepodařilo.

Hned ve čtvrté minutě se do zajímavé příležitosti dostával domácí Tanković, ovšem na poslední chvíli ho zastavil výborným obranným zákrokem Kruswijk. Švédského útočníka to však příliš mrzet nemuselo.

Neuběhla ani čtvrthodina hry a na levé straně se perfektně uvolnil Haye, pravou nohou poslal skvělý centr na zadní tyč, kde stál osamocený Aron Jóhansson, který míč hlavou jen lehce lízl a překonal zkoprnělého brankáře Rooma, jenž mezi třemi tyčemi zaskakoval za zraněnou jedničku Velthuizena.

V 27. minutě znovu pěkně odcentroval aktivní levý záložník Thom Haye, ale Dos Santos hlavičkoval těsně vedle. Zanedlouho se na opačné straně hřiště dvakrát vyznamenal brankář Alvarado - nejprve zlikvidoval nepříjemný střílený centr Leerdama a bravurně zasáhl i po následném rohovém kopu.

Po změně stran pokračovalo Vitesse ve své herní převaze. V 52. minutě po centru Traorého hlavičkoval Olijnyk pouze do břevna a patnáct minut nato střelu záložníka hostujícího v Nizozemsku z Chelsea vyrazil pozorný Alvarado. Reprezentant Burkiny Faso pak ještě z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Tlak žlutočerných sílil, ovšem kýžený gól stále nepřicházel. V nastaveném čase se opět blýskl kostarický brankář Alvarado, když konečky prstů vytáhl ránu Pröppera. Svěřenci Petera Bosze vystřelili neuvěřitelných 33 střel, ovšem do brány mířily pouze tři. Produktivnější Alkmaar tak v tabulce poskočil na páté místo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele