základní část, 8. kolo
05.10.2014 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 2:2

V očekávaném nedělním zápase nakonec nebyl znám vítěz a oba dva favorité holandské nejvyšší soutěže se spolu podělili po bodu. Alkmaar šel v prvním poločase do vedení, ovšem Twente během pěti minut ve druhém dějství skóre otočilo a po hodině hry tak šlo do vedení. AZ nakonec srovnalo stav pět minut před koncem a poté už nic zajímavého k vidění nebylo. Alkmaar je v tabulce sedmý s třinácti body, Twente je páté a má o bod více.

V celém utkání nebylo k vidění mnoho vyložených příležitostí, nicméně oba výběry byly hodně produktivní, a proto jsme se dočkali hned čtyř branek. Hosté se mohli dostat do vedení přesně v polovině druhého poločasu, kdy z patnácti metrů vypálil Kyle Ebecilio a brankář Rochet musel ze svého repertoáru vytasit brilantní zákrok, kterým vyrazil balón na rohový kop. Poté převzal iniciativu domácí tým a ve 28. minutě se dostal z ničeho nic do vedení.

Skvělou práci odvedl Haye, který a sebe navázal hned tři protihráče a přesnou přihrávkou do pokutového území vybídl ke skórování Roberta Mührena, který se z levé strany nemýlil a uklidil balón pod brankářem Marsmanem do sítě. V dalších minutách se hosté snažili srovnat, jenže do šance se dostat nedokázali, domácí fotbalisté bránili opravdu skvěle. Nicméně deset minut po změně stran vyrovnalo Enschede a výrazně ožilo.

Po přímém volném kopu Mokhtara vyskočil nejvýše Ebecilio a přesnou hlavičkou překonal bezmocného gólmana Rocheta. Twente dokázalo svůj další tlak zužitkovat v 59. minutě, kdy po nahrávce Mokotja převzal míč Hakim Ziyech a ani tentokráte nedal Rochetovi žádnou šanci na úspěch - 1:2 . Hostě od této chvíle působili mnohem zkušenějším dojmem a už se zdálo, že si těsný náskok až do samotného konce pohlídají.

Jenže jak už to bylo v tomto duelu zvykem, tak domácí dokázali náhle vyrovnat. Svůj mírný tlak zužitkovali v 84. minutě, kdy po centru z levé strany hlavičkoval Elm a volný Muamer Tanković zblízka napálil z voleje balón do branky. V příštím kole po reprezentační pauze přivítá Twente v domácím prostředí dalšího těžkého protivníka, mistrovský Ajax. Alkmaar bude o další body bojovat na půdě vedoucího PSV a oba dva výběry se tak rozhodně mají na co těšit.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele