základní část, 18. kolo
17.01.2015 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Dordrecht 2:0

AZ Alkmaar potvrdil roli favorita a v domácím prostředím zdolal poslední Dordrecht 2:0. V těžkých podmínkách na hranici regulérnosti byli hosté docela vyrovnaným soupeřem, ale góly dávali pouze domácí. Skóre otevřel Simon Poulsen, po změně stran pojistil tři body Nemanja Gudelj.

Sněhová pokrývka hráčům hodně komplikovala jakoukoliv kombinaci, a proto hodně situací vznikalo tak trochu náhodou. Se štěstím přišlo AZ také k vedoucí trefě. Tanković přiťukl míč Poulsenovi, ten z hranice šestnáctky vypálil a za pomoci teče jednoho z obránců překonal bezmocného Kurta. Ještě před odchodem do kabin měl dvě možnosti ke skórování Steven Berghuis - nejprve však v pádu pálil pouze do boční sítě a zanedlouho se mu ne zcela vyvedl jeho lob proti vyběhnuvšímu Kurtovi.

Druhou pojišťující branku přidali domácí šest minut po přestávce. Srbský středopolař Nemanja Gudelj zkusil své štěstí z hranice pokutového území a k překvapení všech jeho nepříliš povedený pokus skončil až za zády gólmana Kurta. Polský brankář na kluzkém terénu špatně odhadl odskok balónu a obdržel velmi laciný gól.

Domácí mohli v závěrečných minutách několikrát zvýšit svůj náskok, ovšem ani jednu ze svých šancí nevyužili. Tu největší spálil Islanďan Jóhannssen, jenž se po přihrávce z pravé strany ocitl dva metry před prázdnou brankou, avšak na poslední chvíli skvěle zasáhl jeden z obránců Dordrechtu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele