základní část, 13. kolo
22.11.2014 20:45 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 4:1

Heereveen na půdě mistrovského Ajaxu sice vyhrál první poločas, nakonec však prohrál vysoko 4:1. Klíčovým momentem se stalo vyloučení Slagveera z 44. minuty. Domácí vstřelili všechny své čtyři branky v závěrečné půlhodině, postarali se o ně dvakrát El Ghazi, Kishna a z penalty Milik.

Nejsledovanější utkání třináctého kola nejvyšší nizozemské soutěže od úvodu zvedalo diváky ze sedaček. V 7. minutě poprvé zahrozili hosté, avšak zcela osamocený Uth v nadějně pozici pouze poslal míč do náruče Cillessena.

V 16. minutě si na dlouhou přihrávku Serera naběhl obránce Veltman, ale tváři v tvář Nordfeltovi zaváhal, když při pokusu o přehození vůbec netrefil branku. Zanedlouho na druhé straně už hosté udeřili. Rohový kop sice ještě defenziva Ajacieden odvrátila, ovšem odražený míč napálil z halfvoleje Lukas Slagveer tak mistrně, že trefil přesně šibenici Cilessenovi svatyně. Úchvatný gól!

Ve 28. minutě Milik nakonec podle rozhodčích udržel míč na hrací ploše, polský útočník tak mezi aut reklamující obránce Heerenveenu přihrál Klaasenovi, ale ten v obrovské příležitosti minul. Ve 40. minutě mohl Ajaxu prohrávat již o dva góly, Cillessen tentokráte podržel svůj tým a vyrazil Larssonovu střelu.

Ještě do poločasu měl šanci na srovnání skóre po rohovém kopu stoper Veltman, ale Nordfelt ho vychytal. Za chvíli přišel zřejmě klíčový moment dalšího průběhu zápasu. Na začátku druhého dějství Slagveer zatáhl za dres unikající Boilesena a střelec prvního gólu obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu.

Druhé dějství už bylo jasně v režii Godenzonen a postupem času z toho rezultovaly i branky. V 66. minutě po centru z levé strany vyrovnal El Ghazi, jenž patičkou usměrnil míč za Nordfeltova záda. V 72. minutě střídající Kishna dokázal odcentrovat znovu na kopačky Anwara El Ghaziho a útočník s marockými kořeny krásně z voleje rozvlnil síť.

Neuběhlo ani šedesát vteřin a o vítězi už bylo prakticky rozhodnotu. Ricardo Kishna tentokráte vyměnil roli asistenta za střelce a sám uklidil balón podél brankáře Heerenveenu. V závěru ještě Sightorssona fauloval Otigba a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Arkadiusz Milik.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele