základní část, 31. kolo
19.04.2015 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - NAC Breda 0:0

Fotbalisté Ajaxu po sobotní výhře PSV už přišli o obhajobu mistrovského titulu a v zápase s Bredou bylo opravdu hodně znát, že jim chybí motivace. Hosté skvěle bánili a nakonec po zásluze vybojovali velmi cenný bod za bezbrankovou remízu. Ajax si díky prohře Feyenoordu zajistil konečné druhé místo a tedy kvalifikaci Ligy mistrů, v tuto chvíli má na kontě 67 bodů. Breda sice uspěla, ovšem i její úhlavní konkurenti bodovali a stále je tak šestnáctá.

NAC už potřetí v řadě remizovalo a svou sérii neporazitelnosti protáhlo na pět utkání, ovšem tři kola před koncem ztrácí na patnácté Heracles tři body a bude muset hodně bojovat. Domácí byli v celém průběhu utkání podle předpokladů lepším výběrem a vytvořili si mnohem více vyložených příležitostí, jenže se jim nedařilo v koncovce. Breda dohrávala duel v deseti, když byl ve druhé nastavené minutě vyloučen Gill Swerts.

V úvodní půlhodině hrály oba výběry opatrně a nebyla k vidění jediná vážnější příležitost, i když domácí měli povětšinou míč pod kontrolou. Ve 33. minutě poprvé výrazněji zahrozil Sigthórsson, jehož tečovaná střela minula vzdálenější tyč zhruba o metr. Pět minut před koncem musel poprvé zasahovat gólman Bredy ten Rouwelaar, který vytěsnil ránu z hranice pokutového území nad břevno.

Ihned na to se musel brankář NAC znovu činit, když tentokráte famózním zákrokem zneškodnil dalekonosný pokus Bazoera. Ajax vstoupil aktivně i do druhé půle a po hodině hry si vypracoval největší možnost dosavadního průběhu. Z přímého volného kopu z osmnácti metrů vypálil Sinkgraven a trefil břevno. Hosté zahrozili z ojedinělého protiútoku přesně v polovině druhého poločasu.

Po milimetrové přihrávce Sarponga netrefil míč ideálně u vzdálenější tyče Seuntjens a poslal ho mimo tři tyče. V 83. minutě se znovu vytáhl ten Rouwelaar, který po přihrávce skrz pokutové území zasáhl nohou na brankové čáře proti střele Kishny z hodně ostrého úhlu. O dvě minuty později zlikvidoval strážce hostů samostatný únik Andersena a domácí se až do závěrečného hvizdu do další příležitosti nedostali. V samém závěru atakoval Swerts velmi nešetrně unikajícího Serera a po dvou minutách strávených na hřišti obdržel od rozhodčího přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele