základní část, 33. kolo
27.04.2014 14:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 4:1

Heerenveen doma přesvědčivě zvítězil nad Utrechtem 4:1 a posunul se na dostřel vytoužené čtvrté příčky. "Srdíčka" svého soupeře jednoznačně předčila, řádil především Alfred Finnbogason, jenž na dvě branky přihrál a v závěru si pak připsal už osmadvacátý přesný zásah v této sezóně, čímž se ještě více osamostatnil na místě nejlepšího kanonýra Eredivisie.

Poněkud ospalý úvod utkání se protáhl až do 19. minuty, kdy se k prvnímu kloudnému centru dostal hostující Sarota, jenže jeho nadějnou nabídku nikdo z jeho spoluhráčů patřičně neocenil. O kus nebezpečnější pak byla šance utrechtského Mulengy, který ve 23. minutě vyslal na domácí branku jedovatou střelu, která se ale ke smůle hostů nevešla mezi tři tyče. Na druhé straně se pokusil o razantní odpověď van den Berg, jeho tvrdá rána z dvaadvaceti metrů ale rovněž letěla mimo.

Utrecht se před koncem poločasu dostal pod velký tlak domácích. Po sérii menších příležitostí na sebe vzal zodpovědnost Marten de Roon, jenž krásnou ranou z pětadvaceti metrů propálil hostujícího brankáře Ruitera - 1:0! Hosté koncovku poločasu vůbec nezvládli a pouze skvělý brankář Ruiter udržel akcie Utrechtu nad vodou při stoprocentní šanci van Anholta ve 42. minutě.

Heerneveen mohl o svém vítězství rozhodnout na začátku druhého poločasu. Ani jednu ze tří tutovek domácího celku mezi 51. a 54. minutou ale Ruiter za svá záda nepustil. Finnbogason a spol. si tak museli počkat až do 67. minuty, kdy právě islandský forvard našel skvělou přízemní přihrávkou nekrytého Zieycha a ten se v další stoprocentní šanci nemýlil - 2:0!

Útočný prapor Utrechtu nesl po celý zápas především Mulenga, jenž mohl svému týmu zajistit snížení nepříznivého stavu v 74. minutě. Jeho hlavičku však skvělým zákrokem vyrazil gólman Nordfeldt. Heerenveen o svém vítězství rozhodl v 81. minutě. Po centru Berga uklidil míč na zadní tyči teprve devatenáctiletý van Aken, jenž svou druhou ligovou brankou v kariéře zvýšil už na 3:0 pro Heerneveen.

Domácí kouč umožnil pět minut před koncem odcházející brankářské dvojce Brianu Vandenbusschemu rozlučku před zaplněnými tribunami. Poslední zápas v modrobílém dresu však zkušenému belgickému gólmanovi zkazil v 90. minutě Mulenga, který se srdnatě probil přes domácí obranu a nekompromisně zavěsil - 3:1! Vandenbussche však ještě před koncem zápasu stačil pomstít domácí miláček Alfred Finnbogasson. Islandský stroj na góly získal odražený balón a dokonale zakončil svůj rychlý protiútok. Utkání tak skončilo 4:1 pro Heerenveen.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele