základní část, 24. kolo
15.02.2014 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 0:1

Mizérie Rody pokračuje. Na domácím hřišti dnes Tomassonův výběr podlehl Den Haagu 0:1 a Kerkradští tak po čtyřiadvacátém kole klesli na samé dno Eredivisie. ADO naopak slaví třetí venkovní vítězství v sezóně a další významný krok směrem k záchraně v nejvyšší nizozemské soutěži. Jediným střelcem zápasu se za divokého počasí stal Mitchell Schet.

Na domácích byla od počátku patrná snaha zvítězit v důležitém utkání s tabulkovým sousedem. Hráči Rody výrazně převyšovali hosty v držení míče, Haagským však jednoduchá hra na brejky přesně vyhovovala. První rána na hostujícího gólmana přišla v 5. minutě, pohotový Zwinkels ale ránu Djouma bezpečně zkrotil. Hosté mohli udeřit v 19. minutě, ale po rohovém kopu mířil Gehrt mimo domácí branku. Roda dál bušila do obrany Haagu, ale domácí hráči dlouho nedokázali vymyslet překvapivé zakončení. Největší šance prvního poločasu přišla ve 45. minutě, když se ke střele dostal hostující Schet, před odkrytou bránou však mířil jen do tyče, od níž se míč odrazil k jednomu z obránců na brankové čáře!

Důrazné varování z konce prvního poločasu si ale domácí nevzali příliš k srdci. Krátce po změně stran se totiž právě Mitchell Schet opět dostal do brankové příležitosti. Na začátku gólové akce z 54. minuty byl únik Gehrta, kterého vyběhnutý Kurto vychytal. Míč se však ke smůle domácích dostal ke z druhé vlny nabíhajícímu Schetovi a pro obránce Haagu nebyl problém zasunout míč do zívající branky - 0:1! Pro aktivní domácí byla obdržená branka těžkým direktem, z nějž se několik minut jen těžko vzpamatovávali.

V 60. minutě už opět dominovali Kerkradští. Djoumova nadějná rána byla však sražena na rohový kop. Zápas připomínal spíše házenkářské obléhání, jelikož Haag dosáhl kýženého vedení a stáhl se prakticky v jedenácti hráčích před šestnáctku. Roda si s tuhou obranou nadále nevěděla rady a s přibývajícím časem byli její hráči stále nervóznější a na jejich kopačky se vkrádaly nepřesnosti, kterých hosté často využívali k vyvážení míče mimo nebezpečí a šetření času. Roda však mohla přece jen vyrovnat. V první minutě nastavení vygradoval závěrečný tlak domácího celku, když po centru Höchera hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Pluim, vytáhlý útočník však namířil míč pouze do nohy brankáře Zwinkelse. ADO tak nakonec se štěstím uhájilo hubené vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele