základní část, 24. kolo
15.02.2014 19:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

RKC Waalwijk - NEC Nijmegen 1:3

Fotbalisté Waalwijku nedokázali navázat na dobré výkony z minulých zápasů a tentokráte v domácím prostředí podlehli v přímém souboji v dolní polovině tabulky s konkurenčním Nijmegenem. Tomu až do sobotního zápasu patřila poslední příčka, ovšem díky tříbodovému zisku opustil sestupové pozice a je patnáctý pouze o dva body za Waalwijkem, který drží třinácté místo, nicméně situaci si lehce zkomplikoval.

Přitom domácí začali naprosto fantasticky a už v úvodní desetiminutovce šli do vedení, jenže houževnatý soupeř ještě do poločasu otočil vývoj tohoto duelu a o překvapivém vítězství definitivně rozhodl zhruba dvacet minut před koncem utkání. Přitom už ve 2. minutě mohlo jít do vedení NEC, když krásné přízemní kombinace využil Jahanbakhsh a vypálil zpoza obránce jen do pravé tyče, následně dokázal Jungschläger odhlavičkovat míč do bezpečí.

O čtyři minuty později využil Romeo Castelen nádherné přihrávky od Andersona a pak chladnokrevně uklidil míč přesné k pravé tyčce. Vyrovnáno mohlo být po necelé čtvrthodině, kdy dobře vypálil Conboy a český gólman Jan Šeda fantasticky odvrátil nad břevno. Nijmegen se ale tlačil do útoku a měl mírný tlak, vyrovnaní se dočkal ve 25. minutě a nutno podotknout, že opravdu zaslouženě.

Po sražené střele se míč před branku šťastně odrazil k Navarone Foorovi a ten ho nekompromisně uklidil zhruba z pěti metrů po břevno. Obrat byl dokonán pět minut před přestávkou, kdy si Lasse Nielsen naskočil na přesný pas od Koolwijka a změnil dráhu míče tak, že Čeda už v žádném případě nemohl reagovat. RKC bylo tímto úderem zaskočeno a lehce mu pomohla až přestávka, hosté však byli stále psychicky nahoře.

Po deseti minutách hry NEC zahrozilo rohových kopech a ve velkém závaru nakonec zvonilo i břevno, ovšem v tuto chvíli se domácí ještě ubránili. RKC nemohlo najít recept na dobře fungující defenzívu Nijmegenu a klíčový moment se zrodil v 72. minutě, který definitivně zlomil odpor domácího výběru. Po pasu Riekse se dostal do zakončení Michael Higdon, a i když napoprvé Šedu nepřekonal, tak se z dorážky už nemýlil - 1:3. Waalwijk byl do konce utkání odevzdaný a žádný tlak si nevytvořil, hosté si tak odvezli nečekané a cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / rkcwaalwijk.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele