základní část, 4. kolo
25.08.2013 12:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Groningen 3:3

Duel mezi Go Ahead a Groningenem nabídl strhující podívanou. Diváci viděli hned šest branek, a jelikož padlo po třech gólech na obou stranách, zápas skončil spravedlivou remízou 3:3.

Eagles dnes využili hned svou první šanci. Erik Falkenburg přihrávkou ze strany vybídl ke skórování Marnixe Koldera, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a ve skluzu uklidil míč do brány - 1:0. Vedení domácího celku mohl následně pojistit aktivní Houtkoop, ale bránu Bizota z hranice pokutového území přestřelil.

Po půlhodině hry zahrozil poprvé Groningen. Tečovaná Adorjánova hlavička ale skončila jen těsně vedle tyčky. Ještě blíže gólu byl maďarský záložník o dvě minuty později, kdy se po jeho dělovce rozezvučelo břevno. Na vyrovnání si nakonec hosté museli počkat až do nastavení první poločasu, kdy využil přihrávky Van der Veldena Tjaronn Chery a poslal míč do prázdné brány - 1:1.

Už po třech minutách druhé půle ale šli Eagles opět do vedení. Podruhé v zápase se prosadil po velkém tlaku svého týmu Marnix Kolder - 2:1.

Zatímco v prvním dějství neměl Krisztián Adorján štěstí, v 54. minutě, kdy udělal kličku bránícímu hráči a neomylně zakončil, už se mohl přeci jen radovat - 2:2. Gólová přestřelka pokračovala i nadále. Uběhlo sotva pět minut a domácí fanoušci se opět radovali. Overgoorova zablokována střela se odrazila k Xandru Schenkovi, který využil prostoru, který mu hostující obrana poskytla, a z úrovně penalty vypálil. Bizot se po míči natahoval marně - 3:2.

Groningen pochopitelně pomýšlel na vyrovnání, ovšem vlastní vinou si situaci pořádně ztížil. Adorján a krátkou chvíli po něm i Letschert vyfasovali červené karty a hosté museli posledních dvacet minut dohrávat pouze v devíti lidech. I přes početní nevýhodu se ale nakonec prosadili. V 87. minutě srovnal hlavou na konečných 3:3 po rohovém kopu Género Zeefuik.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele