základní část, 32. kolo
12.04.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Twente - Roda JC 3:0

Fotbalisté Twente dokázali v domácím prostředí navázat na minulé úspěšné vystoupení na půdě Bredy a tentokráte před vlastními fanoušky nedali žádnou šanci poslední Rodě, kterou s přehledem přehráli po výsledku 3:0. Domácí výběr si tak do nedělních dohrávek vytvořil na třetí pozici slušný pětibodový náskok a na druhý Feyenoord má manko pouhého jediného bodu. Kerkrade je naopak stále poslední a na předposlední NEC zatím ztrácí dva body.

Domácí byli v celém průběhu utkání mírně lepším celkem a mohli zvítězit mnohem větším rozdílem než jen třígólovým. Do vedení se Enschede málem dostalo po necelých dvou minutách, kdy po rychlé narážečce Tadiče orazítkoval pouze tyčku Kyle Ebecilio. Zhruba o pět minut později se po nádherné přihrávce Gutiérreze objevil sám před brankářem Kurtem Tadič a z jasné pozice trestuhodně minul hostující svatyni.

Twente se dočkalo první trefy v 11. minutě. Po přízemním centru Schildera do pokutového území dokázal nadvakrát dostat balón do sítě volný Torgeir Børven. Poté se hra uklidnila a domácí výběr měl stále více z hry, Børven se dokázal podruhé v utkání prosadit ve 25. minutě. Po nepříliš razantním pasu Ebecilia napálil odkopávající Luijckx jen před sebou stojícího norského ostrostřelce a ten nakonec chladnokrevně zakončil.

Za další dvě minuty mohl přidat třetí branku domácího výběru Martina, jeho hlavičku však brilantně vyrazil brankář Kurto do bezpečí. Børven mohl krátce po půl hodině hry zkompletovat hattrick, nicméně Kurto si s jeho střelou doprostřed branky tentokráte poradil. Hostující strážce zlikvidoval pět minut před přestávkou i tvrdý pokus Mokhtara. V úplně poslední minutě úvodního dějství mohla Roda z ničeho nic snížit.

Po skvělé kličce pálil velmi nebezpečně Németh, jenže z hranice pokutového území mířil příliš vysoko. Ve druhém poločase vyložených příležitostí podstatně ubylo, Enschede rozhodlo o své výhře v 53. minutě. Po zablokované střele se odrazil míč přímo na kopačku Ebecilia, který poslal míč nekompromisně do pravého horního rohu. V závěrečné dvacetiminutovce ještě nevyzrál na Kurta Tadič ani Promes, skóre tohoto duelu se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele