základní část, 24. kolo
16.02.2014 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Go Ahead Eagles 1:0

Dlouhé čekání je u konce. Po pěti zápasech v řadě konečně slaví Groningen další ligové vítězství. V duelu proti Go Ahead Eagles sice nikterak zářivý výkon nepodal, na tři body to však stačilo.

Čekání na první gól dnes nemělo dlouhého trvání. Už ve třetí minutě napřáhl zpoza vápna domácí Tjarron Chery, jeho rána před brankářem Andersenem skočila a zaplula přesně k tyči. Záhy na to se Groningen ocitl blízko druhé trefě, ovšem na Kostićovu pobídku nedosáhl De Leeuw ani Chery. Po slibném úvodu začalo tempo hry výrazně uvadat.

Jako blesk z čistého nebe mohlo v průběhu 24. minuty přijít vyrovnání Eagles, jenže Falkenburg po Houtkoopově centru mířil z první nad. Poslední šanci úvodního dějství měl těsně před přestávkou aktivní Chery, jenž po krásné individuální akci zakončoval z úhlu těsně vedle vzdálenější tyčky.

Po změně stran se oba celky nějakou dobu pouze zahřívaly, v závěrečné třetině zápasu ale diváci viděli atraktivní podívanou okořeněnou o řadu gólových šancí. Jako první mohl se stavem 1:0 pohnout domácí Adorján, ovšem svou ránou orazítkoval pouze břevno. Úspěšný nebyl vzápětí ani Türüc, jehož dalekonosný pokus pro změnu vytěsnil do strany Bizot.

V závěru si dokázali Eagles vypracovat tlak, byl to však především Groningen, kdo dokázal nebezpečně hrozit. V gólových příležitostech se objevili Botteghin a Zeefuik, ale oba dva si vylámali zuby na brankáři Andersenovi. A když minutu před koncem řádné hrací doby neuspěl se svou další ranou z dálky ani Türüc, bylo jasné, že Groningen dovede utkání do vítězného konce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele