základní část, 21. kolo
01.02.2014 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 2:0

Hrdinou domácích fanoušků se stal Nemanja Gudelj, který se včera večer postaral o oba góly. Díky jeho zásahům se tým může těšit ze tří bodů, které jej vynesly na šestou pozici. Groningen naopak smutní, protože je až devátý.

Alkmaaru se podařilo do zápasu doslova vlétnout. Uběhly sotva tři minuty, když se Alkmaaru dostalo té výsady zahrávat přímý volný kop. První rána se sice příliš nepovedla, ale k odraženému míči se uvnitř vápna dostal Nemanja Gudelj a přesnou ranou rozjásal domácí AFAS Stadion! Bleskurychlý úvod do utkání, šance, kterou hosté nedokázali pokrýt dostatečně včas a vedení domácích 1:0.

A rozhodně se bylo na co dívat, oba celky hýřily aktivitu. Domácí AZ chtělo navýšit své vedení, hosté se snažili zdramatizovat utkání a odvézt si nějaké body. Berguis skvěle vysunul Reijnena, který se dobrou ranou pokoušel prostřelit Marca Bizota, ale ten včas jeho úmysly rozpoznal a míč chytil. Ne nadlouho, protože s další expresní nabídkou se k Bizotovi hnal Aron Jóhannsson, ale ten svého dobrého postavení ve vápně nevyužil podle přestav.

Hosté chvíli vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí a nedokázali zabránit postupným útokům domácí jedenáctky. V podstatě jen čekali na další úder Alkmaaru. Ten na sebe nenechal dlouho čekat a opět nesl jméno Nemanja Gudelj. Mladý srbský záložník využil centru ze strany a krásně umístěnou ranou k tyči překonal brankáře Bizota podruhé!

Hosté ale nečekaně rychle reagovali, když se před bránou Estebana Alvarada objevil Michael de Leeuw a nastřelil tyč! Domácí hráči reagovali taktéž ofenzivním představením, když si po straně nabíhal Aron Jóhannsson a poté zasekl míč kolem obránce, ale jeho centr nabíhajícího spoluhráče Stevena Berghuise minul, takže brankář Bizot mohl v klidu rozehrávat. Konec poločasu se nesl především ve znamení diváckých nevolí, kteří protestovali proti hlavnímu sudímu. Ten totiž - podle jejich názoru - měl odpískat zákrok Filipa Kostiće na Stevan Berghuise, ale sudí Kevin Blom nic nedovoleného neviděl a penaltu neodpískal.

Druhé dějství zajímavé utkání však značně zaostávalo za svým předchůdcem. Herní obraz možná byl vyrovnanější, ale většina boje o míč se odehrávala kolem půlící čáry, takže dost daleko od obou bran. Pro oba týmy bylo těžké najít skulinu mezi obrannými liniemi svých konkurentů, takže první větší šance jsme se dočkali až dvacet minut před koncem. Aron Jóhannsson skvěle prošel přes dva bránící hráče a vystřelil. Jeho pokus však brankář Bizot se štěstím vykryl. Konec zápasu ztratil tempo z první půle, hosté již zcela rezignovali na jakékoli zdramatizování výsledku a byli smířeni s porážkou. Ke střele už se ani nedostali, protože záložní řada domácích kontrolovala balon až do poslední minuty.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele