základní část, 10. kolo
20.10.2013 16:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Cambuur Leeuwarden 3:1

Dick Advocaat si odbyl úspěšný návrat na lavičku Alkmaaru, když jeho mužstvo dokázalo otočit utkání s Cambuurem. Hráči AZ zvítězili 3:1 a posunuli se na osmé místo v tabulce. Dvěma góly se blýskl Aron Jóhannsson. Hosté jsou po třetí porážce v řadě patnáctí.

Cambuur měl skvělý úvod do zápasu, když favorita zaskočil už v 6. minutě utkání. Marcel Ritzmaier našel z přímého volného kopu přesně hlavu Michiela Hemmena, jenž svou třetí brankou v sezóně otevřel skóre - 1:0! Za hosty mohl o deset minut později odpovědět Jóhannsson, ale v přímém souboji s hostujícím brankářem Nienhuisem mířil jen těsně mimo.

Cambuur se až příliš zatáhl a nechal Alkmaar hrát svoji hru. Trest za pasivitu přišel v 35. minutě. Dnes velmi aktivní Jóhannsson perfektně přihrál Royi Beerensovi, jenž umístěnou ranou překonal Nienhuise - 1:1! Převaha AZ byla drtivá a ještě do přestávky se naplněný stadion mohl radovat podruhé. Ve 43. minutě nastartoval útok domácích z pravé strany Maarten Martens, jemuž se povedl centr na nezastavitelného Jóhannssona a americký kanonýr s islandskými kořeny pohotovou ranou levačkou otočil vývoj utkání - 2:1!

Tlak domácích pokračoval i po změně stran. V 54. minutě se ke střele dostal pohotový Gudmundsson. Jeho střelu k tyči však výtečným zákrokem zlikvidoval Nienhuis. Za Cambuur zahrozil v 61. minutě Lukoki, domácí vak podržel brankář Alvarado.

Skóre se znova měnilo v 68. minutě. Vydařenou spolupráci si zopakovali Martens s Jóhannsssonem, když prvně jmenovaný přesně nabil svému spoluhráči v pokutovém území. Jóhannsson nabízenou šancí nepohrdl a krásnou střelou vymetl levý růžek Nienhuisovy svatyně - 3:1!

Sedmý ligový gól Jóhannssona v sezóně definitivně zlomil odpor Cambuuru, jehož hráči se už do konce zápasu k žádné větší šanci nedostali. AZ si tak připisuje tři body, Cambuur odjíždí domů s prázdnou.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele