základní část, 31. kolo
06.04.2014 12:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 4:1

Haag s přehledem zvládl utkání s Utrechtem a sune se tabulkou nahoru. Kouzlo kouče Henka Fräsera opět zafungovalo a po jednoznačném vítězství 4:1 je ADO velmi blízko záchraně. Utrechtu výrazně zkomplikovalo situaci vyloučení De Riddera, jenž musel do sprch už po čtyřiadvaceti minutách. Utrechtští po dnešní prohře klesnou na čtrnáctou pozici.

Utkání bylo od začátku vcelku vyhrocené a sudí musel krotit hráče žlutými kartami už ve 4. minutě. Úvod zápasu se nesl ve znamení tvrdého boje o každý metr a ofenzivních akcí se diváci příliš nedočkali. Šance se tak rodily především ze standardních situací. V 15. minutě se ke střele v pokutovém území Haagu dostal hostující van der Gun, ale bránu vysoko přestřelil.

Dominovaly obrany obou celků a čekalo se, které z mužstev se jako první dopustí chyby. Válku nervů prohrál ve 24. minutě utrechtský Steve De Ridder, jenž po faulu loktem uviděl druhý žlutý trest a výrazně tak napomohl Haagu, který díky němu hrál více než hodinu přesilovku. Převaha domácích v poli se projevila už za sedm minut. Velký podíl na úvodní brance domácích měl Meijers, ten se totiž na levé straně výborně uvolnil a poslal dobrý centr do šestnáctky, kde číhal Roland Alberg. A právě aktuálně největší tahoun Haagských přesnou střelou k tyči otevřel gólový účet zápasu - 1:0! Pro Alberga to byla již šestá branka z posledních sedmi utkání.

Utrecht nevěděl, kde mu hlava stojí a v 34. minutě daroval svému soupeři další šanci. Kramer však ve stoprocentní příležitosti namířil svou hlavičku přímo do brankáře Ruitera. Ještě před koncem první půle ale domácí stihli udeřit podruhé. Fotbalisté Haagu vybojovali míč ve vápně Utrechtu a poté Kramer vyslal gólovou přihrávku na Mika van Duinena, který překonal padajícího gólmana Ruitera - 2:0!

I po změně stran domácí nepřestávali bušit do oslabeného soupeře, ve velké příležitosti se v 53. minutě ocitl van Duinen, střelci druhé branky ale tentokrát chyběl krok k dorážce do odkryté branky. Uklidňující třetí branka pro Haagské tak přišla až v 69. minutě. Kramer našel ve vápně hostů lépe postaveného Mitchella Scheta a ten gólovou nabídkou nepohrdl - 3:0! Utkání bylo prakticky rozhodnuto a fotbalisté Utrechtu už se pouze snažili, aby zápas neskončil debaklem.

V 75. minutě však přišel rychlý protiútok domácích, kdy se po levé straně protáhl van Duinen a vybídl ke skórování Michiela Kramera. Téměř dvoumetrový útočník si míč učebnicově zpracoval a vyslal nechytatelnou ránu za záda bezmocného Ruitera - 4:0! Radost domácím fanouškům už nezkazil ani čestný zásah hostů z 90. minuty, kdy se z původně centru Jense Toornstry vyklubala přesná střela, která skončila až za zády brankáře Coutinha - 4:1! Haag tedy pokračuje v parádní jízdě za záchranou, Utrecht by naopak ke klidu potřeboval ještě alespoň jednou vyhrát.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele