základní část, 12. kolo
11.11.2012 16:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 5:1

PSV potvrdilo svou roli střelecky agilního mužstva a proti Heerenveenu nastřílelo hned pět branek, když dokázalo snadno zvítězit 5:1.

Utkání však pro domácího favorita nezačalo dobře. Hned v 6. minutě se totiž v dobré šanci objevili hosté. Aut z pravé strany až příliš snadno prošel k volnému De Ridderovi, který lehkou tečí přehlavičkoval bránícího Marcela a otevřel tak stav utkání.

PSV prohrávalo celkem brzy, avšak nedělalo si z toho žádnou hlavu. Mělo před sebou celé utkání a na hře domácích šlo vidět, že si na Heerenveen i přes tento stav věří. Vyrovnání přišlo navíc celkem rychle. Běžela 23. minuta a s ní přišel rychlý únik domácího Matavže. Ten předložil míč osamocenému Narsinghovi, který svou parádní ranou poslal utkání a první poločas do nerozhodného stavu.

Druhá půle začala jasnou dominancí domácích. Ti věděli, že nemůžou otálet a snažili se utkání rozhodnout co nejdříve. Na řadu přišla tak 52. minuta s ní kombinace středem hřiště, která došla až k Mertensovi. Ten si postrčil míč a perfektní ranou do horního rohu branku nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci - 2:1.

Po deseti minutách byla nálada v domácím táboře ještě lepší. V 62. minutě se totiž uvolnil Strootman a parádním centrem našel Wijnalduma. Ten napoprvé brankáře hostí nedokázal překonat, ovšem vyražený míč do vzduchu bez problému svou hlavičkou uklidil do sítě a zvýšil vedení PSV.

Blížil se závěr zápasu a ním i vrchol umění v podání domácích. Ti hosty k ničemu nepouštěli a ti v posledních deseti minutách jen přihlíželi, cože se kolem nich děje. Nejprve v 83. minutě Lens vyškolil na pravé straně celou obranu, aby poté nabídl míč nikým nehlídanému Matavžovi. Ten se zakončením neměl sebemenší problém a snadno zavěsil. Neuběhlo navíc mnoho a PSV dalo výsledku exhibiční nádech, když se právě Matavž postaral o "bůra". V 87. minutě se po centru dostal k míči právě Matavž a svou sedmou brankou v sezoně stanovil konečný výsledek 5:1!

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele