základní část, 29. kolo
06.04.2013 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Roda JC 2:0

Po řadě mizerných výkonů a výsledků potěšili fotbalisté Twente své fanoušky druhou jarní výhrou. Tři body si tentokrát připsali po výhře 2:0 nad Rodou.

Twente mělo už od samotného počátku jednoznačně navrch, přesto své převahy nedokázalo žádným způsobem využít. Bez nadsázky lze říci, že první skutečná šance domácího celku přišla až po více jak třiadvaceti minutách hry, kdy Kurta zaměstnal nepříjemnou střelou z úhlu Hölscher. Ještě blíže brance byl Nacer Chadli, který využil nedůsledného bránění kerkradské defenzívy, ovšem nezvládl ideálně zakončení hlavou a míč letěl nad břevno.

Závěrečná desetiminutovka úvodní půle pak patřila mladému Luku Castaignosovi. Jeho první tutovku ještě dokázal Kurto bravurně zlikvidovat, těsně před přestávkou už ale kapituloval. Dvacetiletý útočník dostal od Fera geniální přihrávku za obránce a z hranice vápna neomylně zakončil - 1:0. Po změně stran se pokračovalo v zaběhnutých kolejí: Twente i nadále útočilo, zatímco Roda se bránila, seč jí síly stačily.

Druhý gól nakonec přišel poměrně brzy, konkrétně už v 56. minutě, kdy Nacer Chadli využil centru Hölschera a lehkou tečí hlavou usměrnil míč k tyči - 2:0. Hned vzápětí mohl odpovědět snížením Malki, avšak jeho dalekonosný pokus skončil pár desítek centimetrů nad břevnem. V závěru utkání bylo Twente blízko navýšení vedení, ovšem Luc Castaignos nevyužil ani jednu ze svých dvou šancí. Zase tolik jej to ale každopádně mrzet nemuselo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele