základní část, 30. kolo
14.04.2013 14:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Utrecht 6:0

Hattrick Altidora, dvě červené karty na straně Utrechtu a šest branek. Alkmaar si spravil chuť a rozmetal Utrecht vysoko 6:0!

Utkání začalo v klidném tempu, domácí však po pár minutách projevili větší aktivitu a bylo znát, že právě AZ bude chtít toto utkání převrátit na svou stranu. Aktivnější AZ si však nedokázalo vytvořit nějakou vyloženou šanci, a tak si diváci museli vyčkat na něco zajímavého až do 28. minuty. V té se lámal chleba. Po faulu Anouara Kaliho na Altidora totiž hostující hráč uviděl druhou žlutou kartu a musel do sprch. Rozhodčí navíc nařídil pokutový kop, a tak získalo AZ nejen výhodu početní převahy, ale také velkou možnost skórovat. K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný Altidore a následnou ranou poslal domácí do vedení.

Utrecht šel do kolen a o šest minut později bylo hůř. Hostům se nedařilo a ve 34. minutě to potvrdil Jan Wuytens. I on totiž uviděl po svém faulu v pokutovém území druhou žlutou kartu a Utrecht tak musel dokonce do devíti! Následoval opět pokutový kop a další střelecký pokus Altidora. Ten se ani tentokrát nemýlil a zvýšil na 2:0.

Alkmaar byl na koni a nejvíce to bylo znát na střelci Altidorovi. Ten měl svůj den a potvrdil to ve 37. minutě. V té se totiž probojoval k centru z levé strany a parádní hlavičkou zkompletoval hattrick a AZ vedlo už 3:0! Ani tohle však nebylo v prvním poločase všechno. V nastaveném čase totiž dokonal rozpad Utrechtu vlastní hráč. Van der Hoorn se snažil odkopnout ve zmatku míč mimo, ovšem zcela nechápavě jej usměrnil za záda vlastního brankáře.

První poločas přinesl vedení AZ 4:0 a hlavně převahu dvou hráčů v poli. Podle všeho bylo hotovo. Utrecht byl na kolenou a AZ si užívalo komfortní vedení. Druhý poločas se tak už jen dohrával. Přesto však nabídl několik šancí a další dvě branky. Ta první, respektive pátá, přišla v 61. minutě. V té se do míče opřel z dobrých pětadvaceti metrů Henriksen a parádní brankou zvýšil na rozdíl pěti branek. Alkmaar dohrával utkání už v exhibičním tempu. V samotném závěru se přesto ještě křičelo "gól". V 90. minutě se totiž skvěle uvolnil Johannsson a sám před brankářem nezaváhal. Jeho následná střela znamenala konečný výsledek 6:0!

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

AZ! Tak to má být Jozy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele