základní část, 21. kolo
02.02.2013 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 0:1

Podceňovaný Groningen zaskočil favorizovaný Alkmaar a na jeho půdě vyválčil nesmírně cennou výhru 1:0.

Alkmaar usoudil, že není nač čekat, a do utkání vletěl pořádně zostra. V úvodních minutách měl výrazně navrch, ovšem žádnou ze svých šancí nedokázal přetavit v úvodní trefu. Suverénně nejblíže gólu byl kanonýr Jozy Altidore, před kterým se po rohu Gudmundssona otevřela úplně prázdná brána, americký útočník však zcela nečekaně přestřelil.

Následně se začala hra vyrovnávat. Také Groningen se osmělil a výsledkem jeho snažení byl gól z 27. minuty. Andraž Kirm využil zaváhání domácí obrany, utekl všem zadákům AZ a bezmocného Estebana si náležitě vychutnal - 0:1. Alkmaar se pochopitelně snažil na nepříznivý stav odpovědět ještě před přestávkou, jenže proti výborně bránícímu soupeři neměl nárok na úspěch.

Pro změně stran přišel drtivý tlak domácích fotbalistů, který se ovšem obešel bez výraznějších příležitostí. Brankář Bizot nemusel řešit ani jednu složitější situaci.

Alkmaar byl ve druhém poločase jednoznačně lepší, v průběhu 65. minutě mu však pořádně zkomplikoval situaci záložník Viktor Elm, jenž se nechal naprosto zbytečně vyloučit. Verbeekovi svěřenci to sice ani poté nezabalili, proti bezchybné obraně Groningenu se ale prosazovali jen hodně ztěžka. I proto na vyrovnání nakonec nedosáhli.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těsně vedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele