základní část, 22. kolo
10.02.2013 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda zaskočila favorizovaný Ajax

Po více jak jedenácti letech čekání veze Roda z Amsterdamu opět bodový výsledek. V nelehkém duelu s druhým Ajaxem vybojovala senzační remízu 1:1 a jako jediný tým Eredivisie se nadále může pyšnit jarní neporazitelností.

Úvod zápasu přinesl drtivý tlak domácího Ajaxu, který defenzívu Rody několikrát pořádně prověřil. Následně ale tempo hry výrazně opadlo.

Hosté se po většinu první půle soustředili výhradě na pečlivé bránění, i proto bylo překvapením, že šli v průběhu 39. minuty z ničeho nic do vedení. Poulsen odvrátil centr z pravé strany pouze k Adilu Ramzimu a ten následně se štěstím propasíroval míč za záda Vermeera - 0:1. Ještě před přestávkou mohl Ajax na nepříznivý stav odpovědět, jenže Schöneho hlavičku zastavila pravá tyčka Kurtovy svatyně.

Brzy po změně stran zahrozil talentovaný Viktor Fischer, jeho slibnou šanci ale zastavil pomezní rozhodčí, který odmával těsný ofsajd. O malou chvíli později si už domácí vedli o poznání lépe: Cuenca výborně podržel míč, ve vhodný okamžik jej přistrčil na dobíhajícího Blinda, který svou tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

Nerozhodný stav amsterdamskému celku pochopitelně nestačil, a tak i nadále útočil, seč mu síly stačily. Ani jednu ze svých šancí ovšem nedokázal přetavit v rozhodující trefu. Asi nejblíže vytoužené brance byl Kolbeinn Sighthórsson, jenž pět minut před koncem základní hrací doby nastřelil břevno hostující brány.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
afc ajax

tak 3:1 takisto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele