základní část, 26. kolo
17.03.2012 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - NEC Nijmegen 0:2

Nijmegen opět potvrdil svou vynikající formu z posledních týdnů a na půdě Venla si dokráčel k důležitému vítězství 2:0. Na osmou příčku tak nově ztrácí už pouhý bod.

Zápas začal nevýraznou podívanou, která kromě několika faulů a nepovedených centrů nenabídla opravdu nic zajímavého. Až v sedmnácté minutě přišla první zajímavá příležitost. S tvrdou střelou Holly z přímého kopu si ale gólman Babos dokázal poradit. Hned vzápětí to z hranice šestnáctky zkoušel hostující Genero Zeefuik, jenže ani on se gólu nedočkal.

Tentýž hráč zahrozil znovu ve 24. minutě, kdy se dostal k hlavičce po výborném centru Willa, Venlo ovšem zachránil Dennis Gentenaar, který předvedl pohotový zákrok a míč bravurně vyrazil. Vytouženého gólu se nakonec Nijmegen dočkal sedm minut před přestávkou. Koolwijk poslal míč ke kopačkám Leroye George, který následně zakončoval do zcela odkryté brány.

Brzy po změně stran mohli domácí fotbalisté vyrovnat. Wildschutova přihrávka se dostala až k Robertu Cullenovi, který měl dostatek času i prostoru, jenže nakonec trefil pouze gólmana Babose. Na druhé straně hřiště naopak vyzkoušel své štěstí Navarone Foor, mířil však zhruba metr vedle tyčky.

Poté přebralo otěže zápasu pod svou kontrolu Venlo a vypracovalo si výrazný tlak. Když už se ovšem dostal některý z domácích hráčů k zakončení, většinou pálil vedle. V 73. minutě pak z ničeho nic udeřil Nijmegen. Schöne si výborně narazil s Georgem a bez problémů překonal bezmocného gólmana Gentenaara. Domácí se už na žádnou odpověď nezmohli, takže museli skousnout porážku, která pro ně znamená poměrně výraznou komplikaci v boji o záchranu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele