základní část, 8. kolo
02.10.2011 12:30 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AZ Alkmaar 1:3

Další snadně získané tři body si připsal AZ Alkmaar, který zvítězil na půdě Venla pohodlně 3:1 a udržel si tak čtyřbodový náskok na čele tabulky Eredivisie. Hosté vedli již 3:0, a tak jim vůbec nemuselo vadit, že VVV v závěru alespoň snížilo. Domácí v lize zůstávají bez výhry na předposledním místě.

AZ bylo od první do poslední minuty jasně lepším týmem, ovládalo střed pole a v pohodě kontrolovalo průběh zápasu. Ve třinácté minutě našel Elm šikovným centrem hlavu Holmana, jenže ten ve vyložené pozici přestřelil. V šestadvacáté minutě se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, hlavní rozhodčí však Altidorovi na příliš okatý pokus neskočil.

Ve třicáté druhé minutě už se Alkmaar dostal do zaslouženého vedení. Holmenova rána ještě cestu do sítě nenašla, ale akce pokračovala a hosté zahrávali po faulu volný přímý kop z pětadvaceti metrů. K jeho exekuci se postavil Rasmus Elm a poslal míč nechytatelně ke vzdálenější tyči.

Jediná příležitost Venla v první půli přišla v jejím samotném závěru, kdy po levé straně utekl Uchebo a servíroval balón před prázdnou branku Musovi, na poslední chvíli však situaci z pohledu AZ zachránil Beerens. Druhou pětačtyřicetiminutovku otevřel po akci Musy hezkou ranou Maguire, Esteban byl ale na místě a vyrazil na roh.

Poté už hráli zase jen hosté a po hodině hry dali druhý gól, jenže ten nebyl uznán. Z pravé strany přetáhl svůj centr Beerens, našel na zadní tyči nikým nehlídaného Holmana, který prostřelil domácího brankáře a začal se radovat. Ovšem jeden z útočníků AZ centr přeběhl, zavěsil se na břevno branky soupeře a protože se zřejmě ještě míče dotkl, byl mu odpískán velmi kuriózní ofsajd.

O minutu později už to ale vyšlo, vynikající přihrávku za obranu dostal Maher, napálil míč pod břevno a zvýšil na 2:0 pro Alkmaar. Osmnáct minut před koncem bylo rozhodnuto, další nepřesný centr Beerense si až u levé lajny našel Poulsen, dostal se do šestnáctky a hezkou střelou rozvlnil síť potřetí.

Venlo už dokázalo jen snížit, když byl v pokutovém území sražen nejlepší hráč na hřišti Musa a i přesto, že sám následnou penaltu neproměnil, dorazil míč do sítě dobíhající Cullen. Alkmaar porazil Venlo 3:1 a dál vévodí Eredivisii, VVV se nachází na předposlední příčce.

Autor: Michal Hruška / sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele