základní část, 19. kolo
28.01.2012 18:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:0

Heerenveen také dnes dokázal potvrdit výbornou formu a bez větších potíží si došel pro výhru 2:0 proti Utrechtu. V tabulce se tak minimálně do zítřka dotáhnul na čtvrtý Ajax, se kterým má shodně 34 bodů.

Utkání se lámalo v úvodní patnáctiminutovce, kdy domácí fotbalisté vstřelili oba své góly. Ten první přišel ve 12. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil obávaný kanonýr Bas Dost a rozšířil tak svůj gólový účet už na sedmnáct přesných zásahů. Heerenveen ale jednogólové vedení neuspokojilo a nadále se hnal dopředu. Jeho aktivita se mu nakonec vyplatila. Ve čtrnácté minutě si zpracoval míč na prsa Jeffrey Gouweleeuw a následně nedal krásnou střelou Fernandezovi žádnou šanci.

Pohromu pro Utrecht mohl zanedlouho dokonat van la Parra, jenže jeho rána byla nepřesná. Heerenveen se ale každopádně dokázal výrazně uklidnit a zbytek zápasu dohrál v naprostém poklidu. Další nadějnou si pak vypracoval v 36. minutě, kdy po centru Narsingha hlavičkoval Dost, tentokrát ale na Fernandeze vyzrát nedokázal.

I po změně stran přišlo trápení Utrechtu, který sice pochopitelně chtěl s nepříznivým stavem něco udělat, jenže na hřišti nic kloudného vymyslel. Byl to naopak opět Heerenveen, který dokázal zahrozit. V 56. minutě hlavičkoval jen těsně nad břevno Bas Dost. Také poslední slovo patřilo domácím fotbalistům. Deset minut před koncem se objevil v jasné tutovce Filip Djuričić, ale gólem jeho příležitost neskončila. Stav utkání se tedy už nezměnil, i přesto mohli odcházet domů příznivci Heerenveenu nadmíru spokojeni.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele