základní část, 8. kolo
01.10.2011 19:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SC Heerenveen 1:1

Hráči Vitesse byli nesmírně blízko dalšímu cennému vítězství. Proti Heerenveenu se sice dokázali dostat v 88. minutě do vedení, v nastaveném čase ale inkasovali a nakonec se museli spokojit pouze s bodem.

Domácí fotbalisté byli po většinu zápasu mírně lepším celkem, svou převahu ovšem dlouhou dobu nedokázali vyjádřit gólově. Přitom už ve třetí minutě se ocitl blízko brance talentovaný Čanturia, skvěle jej však vychytal gólman Vandenbussche.

Zanedlouho přišel hodně kontroverzní okamžik. Gouweleeuw zahrál ve vlastním pokutovém území evidentně rukou, rozhodčí Janssen ale penaltu nenařídil.

I proto se nakonec mohl dostat do vedení jako první Heerenveen. Ve 22. minutě ale nadějnou příležitost Dosta zastavil ofsajd, o deset minut později pak pro změnu Assaidi nehlavičkoval přesně. Obdobně si vedl na druhé straně hřiště těsně před přestávkou také domácí kapitán Guram Kašia.

Brzy po změně stran nebezpečně zahrozil Daryl Janmaat, který gólmana Velthuizena vystrašil doopravdy nebezpečnou střelou, s ní měl arnhemský gólman velké problémy a míč s vypětím všech sil vyrazil alespoň nad břevno. V následujících minutách zahrávalo Vitesse řadu standardní situací a rohových kopů, střelecky se ale opět neprosadilo.

V 70. minutě na sebe poprvé výrazně upozornil kanonýr Bony Wilfried, který přinutil brankáře Vandenbusscheho k pohotovému zákroku. Nakonec se exsparťanský útočník přeci jen dočkal. Dvě minuty před koncem normální hrací doby se ocitl na konci přesného centru Čanturii a neomylně zakončil.

Už se zdálo, že Vitesse bez větších problémů utkání dovede do zdárného konce, nakonec ale přeci jen kapitulovalo. Sibon poslal míč ke Gouweleeuwovi, jenž poté svým vyrovnávacím gólem zmrazil všechny domácí fanoušky i hráče.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bony dává goly a v obraně už hraje Kalas, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Bony gól, ten jede

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Kalas- vyhlášen hráček měsíce (7,7 bodu) Blahopřejem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele