základní část, 27. kolo
23.03.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Groningen 0:1

Po čtyřech porážkách v řadě konečně zavládne v Groningenu alespoň trochu pozitivnější atmosféra. Svěřenci trenéra Huistry totiž dokázali zvládnout duel na půdě předposledního Excelsioru a vybojovali hubené vítězství 1:0.

Groningen vstoupil do zápasu hodně aktivně a už ve druhé minutě mohl jít do vedení. Po rohovém kopu se dostal na zadní tyči k hlavičce Dušan Tadić, ovšem míč poslal pouze do boční sítě. Hosté každopádně hrozili i nadále. V další šanci se ocitl talentovaný Cesar Teixeira, jehož výborně vychytal brankář de Ruiter.

V osmnácté minutě se Groningen konečně dočkal. De Ruiter neudržel dalekonosnou ránu Anderssona, k dorážce se dostal Lorenzo Burnet a míč s přehledem uklidil do brány. Tempo hry následně výrazně opadlo a diváci byli svědky podívané, která příliš fotbalové krásy nepobrala. Až v 37. minutě mohl z ničeho nic přidat druhou branku Groningenu Leandro Bacuna, jenže nastřelil pouze tyčku.

Ani po změně stran žádná výrazná změna nepřišla, takže se opět hrálo především ve středu hřiště, hodně daleko od obou šestnáctek. Když už se náhodou dostal některý z hráčů k zakončení, většinou byl jeho pokus zblokován nebo nepřesný.

Groningen si dokázal své jednogólové vedení v poklidu hlídat a Excelsioru toho směrem dopředu mnoho nedovolil. Domácí fotbalisté vybojovali jen pěknou řádku rohových kopů, to bylo ovšem z jejich strany více méně vše. Za zmínku stojí snad jen Te Vredeho střela, která letěla zhruba metr nad břevno, a hlavička Janga, s níž si pro změnu bez problémů poradil gólman Luciano.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3, alebo 2:3 ...Groningen uz musia pretrhnut snuru prehier ...Tadic ich musi potiahnut, spolu s nim Texeira, Bacuna ci dokonca korejec Suk

Reagovat
smazaný uživatel

Gronigen sa specialne pripravovali na umelu travu (Excelsior hra doma na umelej trave) na ihrisku VV Haren ...situacia je v Groningene dost vazna / fanusikovia bojkotuju zapasy vonku a nepojdu s timom ich podporit, dalej trener Groningenu Huistra ma asi poslednu sancu, inak bude odvolany

Reagovat
smazaný uživatel

(2:1,1:1) 3:2 Ex je jasnej favorit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zase si to prehnal s matrosom?

Reagovat
smazaný uživatel

nesmej sa na druhom, lebo ti to vrati aj s urokmi

Reagovat
smazaný uživatel

Ex je jasnej favorit?

Reagovat
smazaný uživatel

to aj mna dostalo ...neviem, kedy naposledy bol Excelsior favoritom, lebo ich povazujem za akesi B-cko Feyenoordu, Feyenoord tam posiela hracov na hostovanie a ked sa chytia, tak ich vezme spat - napr.Guyon Fernandez atd ...PS: "igo" bude asi novacik v tychto koncinach, treba mu dat cas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele