základní část, 23. kolo
26.02.2012 12:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - AFC Ajax 1:4

Vítězná jízda Ajaxu stále pokračuje. Amsterdamský celek na půdě Excelsioru nepřipustil žádné zaváhání a došel si pro přesvědčivé vítězství v poměru 4:1.

Ajax měl v úvodu zápasu výrazně navrch, i přesto ale brankář De Ruiter musel řešit jedinou vážnější situaci. Střelou z přímého kopu se jej snažil překonat Özbiliz, ovšem neuspěl. Následně se začal osmělovat také Excelsior, který mohl jít po dvaceti minutách hry dokonce do vedení. Po centru z pravé strany se dostal k zakončení Tim Vincken, jenže ve skluzu bránu Vermeera přestřelil.

Mnohem lépe si zanedlouho vedl na druhé straně hřiště Aras Özbiliz. Mladý křídelník dostal vynikající míč od van Rhijna, využil dostatku prostoru a svou střelou nedal De Ruiterovi žádnou šanci. Domácí mohli brzy vyrovnat, jenže Edwin de Graaf nedokázal proměnit pokutový kop. V nastaveném čase prvního poločasu pak naopak udeřil znovu Ajax. Eriksen zahrával rohový kop, v pokutovém území se dostal k hlavičce špatně hlídaný Siem De Jong a míč poslal nechytatelně pod břevno.

Po změně stran začali domácí fotbalisté hodně aktivně a místy dělali amsterdamským hráčů velké problémy. Snížit mohl už útočník Rangelo Janga, s jeho střelou si ale ještě dokázal Vermeer poradit. O zdramatizování průběhu utkání se tak nakonec postaral až Jurgen Mattheij, který v 67. minutě využil centru od rohového praporku a hlavou usměrnil míč do sítě.

Dvougólové vedení na stranu Ajaxu mohl znovu vrátit Aras Özbiliz, jenže na připraveného gólmana De Ruitera nevyzrál. Úspěšný byl až v 86. minutě Siem de Jong, který si zpracoval výborný centr Eriksena a bez větších problémů vsítil svůj druhý gól v zápase. Na konečných 4:1 pak v předposlední minutě upravil stoper Jan Vertonghen.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zápasy ve 12:30 se nám vůbec nedaří, ale musíme zabrat!

Reagovat
afc ajax

1:3

Reagovat
afc ajax

dnes sa mi lúbil Aras ozbilis vela urobil pre tím

Reagovat
smazaný uživatel

12:30 bilance 1-2-3 takže soouhlasím ( a venku dokonce 0-1-2)

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu ze Ajax na Excelsioru vyhral naposled v roce 2006 a Excelsior na jare oba domaci zapasy vyhral a vstrelil v nich po trech golech radsi tohle vynecham

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se:

1. Ajax u nich hrál mezitím jen dvakrát (remíza 2:2, prohra 1:2).

2. Porovnej umístění Ajaxu, Bredy a Venla (se kterými SBV vyhrál) a Haagu(remíz). Ajax na ně má náskok 8-10 míst a 15-18 bodů. A navíc excelsior asi neporazí MU na Old Trafford.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak se mi to líbí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele