základní část, 27. kolo
24.03.2012 18:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Roda JC - SBV Vitesse 3:1

Roda opět potvrdila pověst týmu, kterému se daří hlavně na silné protivníky a v domácím prostředí dokázala zastavit rozjetý Arnhem. Napravila tak minulé zaváhání na půdě tehdy posledního Excelsioru a opět se lehce přiblížila baráži o Evropskou ligu. V tuto chvíli jí patří osmé místo s dvoubodovým odstupem na Groningen a minimálně do zítřejšího utkání Waalwijku se její náskok nezmenší. Sedmému Arnhemu se přiblížila na rozdíl čtyř bodů.

Domácí se v polovině úvodního dějství dostali do vedení zásluhou tradičního střelce Sanhariba Malkiho a sedm minut před přestávkou zvýšili své vedení. Arnhem sice o necelou minutu později snížil a ještě utkání zdramatizoval, ovšem čtyři minuty po přestávce definitivě Vitesse uzemnil další tradiční šutér Mads Junker. Do první šance zápasu se dostal hostující Renato Ibarra, jehož ránu z hranice vápna skvěle vytěsnil gólman Pawel Kieszek na roh.

O něco později si na druhé straně po pasu Martijna Monteyneho naběhl do volného prostoru Davy De Beule a přihrávkou před prázdnou branku vybídl ke skórování právě Malkiho - 1:0. Vedení navýšil o dvanáct minut později De Beule, který také téměř do prázdné branky zakončoval po pasu Junkera. Avšak ani ne o minutu později Arnhem snížil, když po špatné hlavičce Jagose Vukoviče pálil Davy Propper z dvaceti metrů přímo do pravého horního rohu.

Domácí šli opět do dvoubrankového vedení po přímém volném kopu Marka Jan Fledderuse, kdy brankář Piet Velthuizen minul míč a na zadní tyči uklízel balón hlavou do prázdné branky Junker - 3:1. V závěrečné půlhodině byl vidět především Bony Wilfried, který nejprve z dobré pozice mířil těsně vedle tyčky a následně po centru Ibarry hlavičkoval do břevna. V závěru ještě gólman Kieszek vychytal Patricka van Aanholta a na druhé straně střílel mimo Guus Hupperts, stav zápasu se již ale nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
tlaci

Malki vs. Bony = + 2,5 gólu

Reagovat
smazaný uživatel

@ 1,3 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Roda mizerna, Vitesse ve forme = X2 tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Roda ma v utoku kvalitu - Junker a Malki, u nich zaloha a obrana zaostavaju, odchod Willema Janssena je citelny (momentalne dolezity hrac v Twente), domaci fans ich budu hnat dopredu ...Vitesse ma kvalitnu obranu, aj def. zaloznikov a v utoku Bony, tam skor je nedostatok kvality na kridlach ...tie kurzy by mali byt minimalne vyrovnane ...tiez to vidim na X2 ..tip:1:1, 2:2, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse vonku je mizerne, naopak Malki s Junkerom nesklamali ...goly padali, ale na inu stranu

Reagovat
smazaný uživatel

tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele