základní část, 8. kolo
01.10.2011 20:45 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Roda JC - NAC Breda 4:3

Souboj dvou vyrovnaných celků i dle umístění v tabulce byl k vidění v rámci 8. kola holandské Eredivise. Roda přivítala na domácím hřišti Bredu a před utkáním byla o bod za svým soupeřem. Díky těsnému vítězství 4:3 se však dostala o dva body před Bredu.

Hvězdou domácího celku se stal útočník Sanharib Malki, který v první půli vstřelil dva góly a zasloužil se tak největší měrou na vítězství Rody. První jeho trefa přišla už po deseti minutách hry, když se ocitl ve správný čas na správném místě a dorazil hlavou do prázdné branky balón vyražený od gólmana Bredy - 1:0.

Poté se ve 27. minutě trefil Delorge po další povedené kombinaci domácích. Delorge si narazil balón s Ramzim a umístěnou střelou nedal ten Rouwelaarovi v brance Bredy šanci - 2:0. Hosté pak dokázali snížit zásluhou Ömera Bayrama, ale o dalších pár minut později svůj druhý gól přidal Malki. V tomto případě se z hranice pokutového území parádně trefil k tyči hostující branky - 3:1.

Roda byla v prvním dějství mnohem aktivnější a do jeho konce mohla přidat ještě další dva góly. V obou velkých šancích se ocitl Mads Junker, ale v obou případech nezvládl finální fázi a Breda tak dokázala tyto výpady ubránit. Do kabiny se tak šlo ze jasného vedení domácí Rody v poměru 3:1.

Do druhé půle vstoupili hosté jako vyměnění a velmi brzy přišel gól na 3:2. Schalk našel svou kolmicí Nemanju Gudelja a ten přízemní střelou nedal Kieszekovi šanci. Když se hosté začali nadechovat k největšímu náporu, přišel úder v podobě čtvrté branky v jejich síti. V 64. minutě se hlavou prosadil Ruud Vormer a zvýšil na 4:2 pro domácí.

Hosté přeci jen dokázali utkání v závěru zdramatizovat. V 80. minutě se trefil velmi aktivní Schalk a snížil na 4:3. O dvě minuty později mohl stejný hráč vyrovnat, ale jeho střela z úhlu letěla pouze do boční sítě branky Rody. Domácí se soustředili v závěru už pouze na zadní vrátka a žádnou další šanci si nevytvořili. Na straně Bredy stojí za zmínku ještě střela Gudelja z nastaveného času, ale ta neměla potřebné parametry. Hosté tak nedokázali nakonec ve velmi atraktivním a kvalitním duelu srovnat a odvezli si z Rody porážku 4:3.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele