základní část, 5. kolo
10.09.2011 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - FC Twente 2:1

Twente, které se až doposud pyšnilo stoprocentní bodovou bilancí, dnes tvrdě narazilo. Na půdu Rody sice opět přicestovalo v roli favorita, zápas ale nezvládlo a na své konto si připsalo nečekanou porážku 1:2.

Do utkání ovšem vstoupili hosté velmi dobře a už v sedmé minutě si vypracovali výbornou příležitost. Centru Bramy chtěl využít kanonýr Janko, svou hlavičku však poslal přesně do náruče gólman Kieszeka. Mnohem více štěstí měl nakonec rakouský dlouhán v 35. minutě, kdy přesně umístěnou dorážkou otevřel gólový účet tohoto střetnutí.

Jenže slastný pocit z vedení hráčům Twente příliš dlouhou nevydržel. Hned z protiútoku totiž domácí fotbalisté dokázali udeřit. Donald perfektní přihrávkou vybídl ke skórování Ruuda Vormera, který nabídnuté příležitosti patřičně využil. V samotném závěru prvního poločasu zahrozil opět aktivní Janko, ovšem svou hlavičkou orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Po změně stran začali mnohem lépe domácí fotbalisté, kteří se navíc už po pár sekundách znovu zapsali do střeleckých statistik. Hempteho centr usměrnil do hostující brány záložník Mitchell Donald. Twente nevydařený vstup do druhého dějství pochopitelně značně zaskočil a na žádný výrazný odpor se nezmohlo.

Navíc stačilo poměrně málo a zhruba po hodině hry mohlo prohrávat dokonce už o dvě branky. Hempte poslal do šestnáctky další nebezpečný centr, ke střele se dostal kanonýr Mads Junker, ovšem jeho zakončení chyběla větší dávka přesnosti.

Jedna z mála šancí Twente přišla v 68. minutě. S nepříjemnou Janssenovou ranou si ale dokázal poradit gólman Kieszek, který míč vyrazil na roh. V závěrečných minutách nechybělo mnoho a Roda mohla své fanoušky potěšit ještě třetím gólem. Na brankové čáře však při Junkerově hlavičce zaskočil za gólmana Michajlova pohotový stoper Douglas. I přes nevyužití této příležitosti ale domácí fotbalisté už své vedení uhájili až do samotného konce.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele